5x de beste aquaria van 2023

Ben je op zoek naar een nieuw aquarium voor jouw vissen en ben je geïnteresseerd in de voordelen van een vierkant aquarium? Dan heb je geluk, want wij hebben de vijf beste vierkante aquaria op een rijtje gezet! Elk van deze aquaria biedt een unieke combinatie van functionaliteit, esthetiek en duurzaamheid. Of je nu een beginner bent of een ervaren aquariaan, er is voor elk wat wils. In dit artikel zullen we dieper ingaan op elk van deze vijf beste vierkante aquaria en hun bijzondere kenmerken en voordelen bespreken. Lees verder om te ontdekken welk vierkant aquarium het beste bij jou en jouw vissen past!

Wat zijn de beste vierkante aquaria?

Onze favoriet

De Superfish Qubiq 30 Pro in het zwart is perfect voor het houden van tropische vissen en garnalen.

 • Afmetingen
 • Glasdikte
 • Compatibiliteit

2e beste keuze

De Star Cube aquarium is een luxe en volledig aquarium met een prachtige afwerking van aluminium.

 • Afmetingen
 • Glasdikte
 • Compatibiliteit

3e beste keuze

Het Nexus Pure 15 aquarium is een perfecte combinatie van zuiverheid, elegantie, harmonie, decoratie en innovatie.

 • Afmetingen
 • Glasdikte
 • Compatibiliteit

Op deze pagina:

Waar houden wij rekening mee bij de selectie van producten?

Bij Vissenwereld.nl is het selecteren van de beste artikelen van groot belang. Wij letten op de functionaliteit, prijs-kwaliteitverhouding en feedback van onze klanten bij het selecteren van onze artikelen. Zo zorgen wij ervoor dat onze klanten altijd producten van hoge kwaliteit krijgen die aansluiten bij hun behoeften en voorkeuren.
Wij begrijpen dat onze klanten op zoek zijn naar producten van goede kwaliteit tegen betaalbare prijzen. Daarom zorgen wij ervoor dat onze producten van hoge kwaliteit zijn en betaalbaar blijven. Ook luisteren wij naar de feedback van onze klanten en houden wij rekening met hun ervaringen bij het selecteren van onze artikelen. Dit stelt ons in staat om onze klanten de beste producten aan te bieden die passen bij hun wensen.
Daarnaast controleren wij de beschikbaarheid en verschillende kleurstellingen van onze producten met regelmaat. Om zeker te zijn van de actuele status adviseren wij altijd om vooraf eerst op "prijs controleren" te drukken om teleurstellingen te voorkomen.

De beste vierkante aquarium

De beste vierkante aquarium - Aquarium S3 - Vis - Plastic - 34x19x19 cm

Uit ons onderzoek is gebleken dat de Aquarium S3 - Vis - Plastic - 34x19x19 cm het beste is. Dit aquarium is een eenvoudig en praktisch product dat geschikt is voor het houden van vissen en voor het vervoeren van reptielen. Het aquarium is transparant en kan worden opgeleukt met verschillende accessoires om het verblijf van de vissen comfortabeler te maken.

#1
Superfish Qubiq 30 Pro

De Superfish Qubiq 30 Pro in het zwart is perfect voor het houden van tropische vissen en garnalen. Het aquarium is ontworpen voor gebruiksgemak en is geschikt voor beginners die op zoek zijn naar een mooi aquarium dat weinig onderhoud nodig heeft. De LED-verlichting is zuinig en het moderne filtersysteem houdt het aquariumwater schoon en veilig voor garnalen.

 • Afmetingen
 • Glasdikte
 • Compatibiliteit
Klik voor de beste prijs

#2
Ferplast aquarium star cube met verlichting

De Star Cube aquarium is een luxe en volledig aquarium met een prachtige afwerking van aluminium. Het 8 mm dikke glas is verzegeld met sterk siliconen en de speciale profielen van aluminium maken het bestand tegen zoutafzetting. Het aquarium is ontworpen voor filterleidingen en accessoires kunnen gemakkelijk worden toegevoegd. Optioneel kunt u de bijpassende standaard aanschaffen voor dit aquarium met een inhoud van 230 liter.

 • Afmetingen
 • Glasdikte
 • Compatibiliteit
Klik voor de beste prijs

#3
Nexus Pure 15 aquarium

Het Nexus Pure 15 aquarium is een perfecte combinatie van zuiverheid, elegantie, harmonie, decoratie en innovatie. Het aquarium is ontworpen met jouw welzijn in gedachten en is uitgerust met de nieuwste technologieën, zoals LED-verlichting en het zeer efficiënte filtersysteem Ciano®. Het aquarium heeft een afmeting van 25 x 25 x 31,5 cm.

 • Afmetingen
 • Glasdikte
 • Compatibiliteit
Klik voor de beste prijs

#4
Marina Ying/Yang Betta Aquarium Kit

Het Marina Ying/Yang Betta Aquarium Kit is een uniek, klein en aantrekkelijk aquarium dat perfect is voor het houden van betta-vissen. Het aquarium heeft een afmeting van 15x15x15 cm en een inhoud van 2 liter. Het aquarium is voorzien van een indrukwekkende zwarte basis, die contrasteert met de doorschijnende kunststof bovenkant en het unieke yin en yang-patroon. Het aquarium heeft ook een afneembare afdekking met een geïntegreerde LED-verlichting die een prachtige sfeerverlichting biedt voor jouw vissen. Het aquarium is gemakkelijk te onderhouden en schoon te maken en is een geweldige keuze voor beginners of voor iedereen die op zoek is naar een prachtig klein aquarium voor hun betta-vissen.

 • Afmetingen
 • Glasdikte
 • Compatibiliteit
Klik voor de beste prijs

#5
Nobleza aquarium

Ben je op zoek naar een startpakket voor jouw nieuwe hobby als visliefhebber? Dan is het Nobleza aquarium een geweldige keuze. Met een inhoud van 14 liter is dit aquarium ideaal voor beginners en ook leuk voor kinderen als hun eerste eigen aquarium. Het aquarium wordt geleverd met een filter en LED-verlichting, en de afgeronde hoeken zorgen voor een mooi effect. Start jouw visavontuur met dit complete Nobleza aquarium.

 • Afmetingen
 • Glasdikte
 • Compatibiliteit
Klik voor de beste prijs

Wat is een vierkant aquarium?

Aquariums zijn al lang geliefd bij visliefhebbers van over de hele wereld. En als je op zoek bent naar een aquarium dat zowel esthetisch aantrekkelijk als praktisch is, dan is een vierkante aquarium precies wat je nodig hebt!

Met zijn minimalistische en symmetrische uitstraling is een vierkante aquarium de perfecte keuze voor mensen die houden van strakke en moderne ontwerpen. Bovendien biedt deze rechthoekige vorm meer ruimte voor vissen en planten dan een traditioneel rond aquarium. De vissen kunnen zich vrij bewegen en hebben meer zwemruimte, terwijl de planten beter kunnen groeien vanwege de gelijkmatige belichting.

Maar een vierkante aquarium is niet alleen visueel aantrekkelijk - het is ook praktisch en gemakkelijk te onderhouden. Door de rechthoekige vorm kunnen filters en luchtpompen gemakkelijker worden geïnstalleerd en gereinigd. En door de afwezigheid van hoeken is het ook gemakkelijker om vuil en afval van de bodem te verwijderen.

Maar als je eenmaal de juiste keuzes hebt gemaakt en het aquarium goed hebt ingericht, is het resultaat adembenemend. Er is niets mooiers dan te zien hoe de kleurrijke vissen vredig in het water zwemmen terwijl de planten groeien en floreren. Een vierkante aquarium kan een rustgevende en ontspannende sfeer creëren in elke ruimte, of het nu in je woonkamer, kantoor of slaapkamer is.

Dus als je een echte visliefhebber bent en op zoek bent naar een prachtige, praktische en onderhoudsvriendelijke aquarium, dan is een vierkante aquarium een ??uitstekende keuze. Met de juiste zorg en aandacht kan het een prachtige aanvulling zijn op jouw huis en jouw liefde voor de onderwaterwereld!

Waarom een vierkant aquarium kopen?

Als je op zoek bent naar een aquarium dat zowel mooi als praktisch is, dan is een vierkant aquarium de perfecte keuze voor jou! Het minimalistische ontwerp en de symmetrische vorm maken het gemakkelijk om het aquarium te integreren in elk interieurontwerp. Bovendien biedt een vierkant aquarium meer ruimte voor vissen en planten dan andere aquariumvormen, waardoor de vissen meer ruimte hebben om vrij te bewegen en planten beter kunnen groeien door de gelijkmatige belichting.

Praktisch

Een van de belangrijkste voordelen van een vierkant aquarium is de praktische aard ervan. Het onderhoud van een vierkant aquarium is eenvoudiger dan bij andere vormen van aquariums omdat filters en luchtpompen gemakkelijker kunnen worden geïnstalleerd en gereinigd. Ook is het gemakkelijker om vuil en afval te verwijderen van de bodem van een vierkant aquarium dan van een rond aquarium, waar vuil zich gemakkelijk kan ophopen in de hoeken.

Verschillende maten & niveaus

Een ander groot voordeel van een vierkant aquarium is dat het geschikt is voor verschillende maten en niveaus van ervaring. Vierkante aquariums zijn verkrijgbaar in verschillende maten, variërend van enkele liters tot honderden liters, waardoor het geschikt is voor zowel beginners als ervaren aquarianen.

Betere watercirculatie

In een vierkant aquarium hebben vissen ook betere watercirculatie en zuurstofvoorziening dan in een rond aquarium, wat bijdraagt ??aan hun algehele gezondheid en welzijn. Bovendien biedt het meer zwemruimte en is het geschikt voor verschillende soorten vissen, waardoor het een veelzijdige keuze is.

Aquascaping

Een vierkant aquarium biedt ook geweldige mogelijkheden voor aquascaping. De symmetrische vorm maakt het gemakkelijker om een prachtig landschap te creëren en te experimenteren met verschillende decoratieve elementen. En dankzij de gelijkmatige belichting biedt het betere groeiomstandigheden voor planten en een gezondere leefomgeving voor de vissen.

Kortom, of je nu een beginner bent of een ervaren aquariaan, een vierkant aquarium is de perfecte keuze voor een mooie, praktische en gezonde leefomgeving voor jouw vissen. Het biedt een scala aan voordelen die zorgen voor een onvergetelijke onderwaterervaring. Waar wacht je nog op? Haal nu jouw eigen vierkante aquarium in huis en geniet van de fascinerende wereld van de onderwaterwereld!

Vierkant aquarium kopen? Houd hier rekening mee.

Er zijn verschillende belangrijke factoren waar je rekening mee moet houden bij het aanschaffen van een vierkant aquarium. Hieronder hebben we de belangrijkste punten voor je op een rijtje gezet:

Grootte

Kies de grootte van het aquarium op basis van de grootte en het aantal vissen dat je wilt houden. Het is belangrijk om voldoende zwemruimte te bieden voor jouw vissen, zodat ze zich vrij kunnen bewegen.

Locatie

Kies de juiste locatie voor het aquarium. Het moet op een vlakke en stevige ondergrond worden geplaatst en mag niet in direct zonlicht staan. Houd ook rekening met de nabijheid van een stopcontact en de beschikbaarheid van schoon water.

Filter en luchtpomp

Zorg voor een geschikt filter en luchtpomp voor het aquarium. Dit is essentieel om het water schoon en zuurstofrijk te houden.
Verlichting: Kies de juiste verlichting voor het aquarium. De verlichting moet de planten in het aquarium voldoende belichten voor hun groei en ook de vissen een natuurlijk dag- en nachtritme bieden.

Waterkwaliteit

Zorg voor de juiste waterkwaliteit. Het is belangrijk om de pH-waarde, de hardheid en de temperatuur van het water te controleren en te zorgen voor voldoende zuurstof in het water.
Decoratie: Kies de juiste decoratie voor het aquarium. Dit kan variëren van stenen, hout en koraal tot plastic planten en schuilplaatsen voor vissen. Het is belangrijk om een ??natuurlijke omgeving te creëren waarin de vissen zich thuis voelen.

Onderhoud

Zorg voor regelmatig onderhoud van het aquarium. Dit omvat het controleren van de waterkwaliteit, het vervangen van het water en het reinigen van de filter en luchtpomp.
Als je deze factoren in gedachten houdt, kun je ervoor zorgen dat jouw vierkante aquarium een ??gezonde en mooie leefomgeving biedt voor jouw vissen en planten. En natuurlijk, vergeet niet om te genieten van de fascinerende en rustgevende wereld van jouw aquarium!

Veelgestelde vragen

Welke afmetingen moet ik kiezen voor mijn vierkant aquarium?

De grootte van het aquarium hangt af van de grootte en het aantal vissen dat je wilt houden. Over het algemeen geldt dat hoe groter het aquarium, hoe beter het is voor de vissen. Kies dus een afmeting die past bij de grootte van jouw vissen en zorg ervoor dat ze voldoende zwemruimte hebben.

Welke soorten vissen zijn geschikt voor een vierkant aquarium?

Een vierkant aquarium is geschikt voor veel verschillende soorten vissen, zolang je maar rekening houdt met hun grootte en temperament. Kies vissen die passen bij de grootte van jouw aquarium en die geen agressief gedrag vertonen.

Moet ik een speciale filter kopen voor een vierkant aquarium?

Ja, het is belangrijk om een geschikte filter aan te schaffen voor jouw aquarium. De filter zorgt ervoor dat het water schoon en gezond blijft voor de vissen en planten.

Moet ik speciale verlichting aanschaffen voor een vierkant aquarium?

Ja, het is belangrijk om speciale verlichting te gebruiken voor een aquarium. De verlichting zorgt voor voldoende belichting van de planten en biedt de vissen een natuurlijk dag- en nachtritme.

Hoe vaak moet ik het water verversen in een vierkant aquarium?

Het is belangrijk om regelmatig het water te verversen in jouw aquarium om de waterkwaliteit te behouden. Over het algemeen wordt aanbevolen om één keer per week ongeveer 10-20% van het water te vervangen.

Moet ik mijn vierkante aquarium verwarmen?

Dit hangt af van de soorten vissen die je in jouw aquarium hebt. Sommige vissen hebben een warmere omgeving nodig dan anderen. Als je tropische vissen houdt, is het meestal noodzakelijk om een ??verwarmingselement te gebruiken om het water op de juiste temperatuur te houden.

Hoe vaak moet ik mijn filter en luchtpomp reinigen?

Het is belangrijk om regelmatig jouw filter en luchtpomp te reinigen om ervoor te zorgen dat ze optimaal blijven werken. Over het algemeen wordt aanbevolen om de filter en luchtpomp elke maand te reinigen.

Onze favoriet

De Superfish Qubiq 30 Pro in het zwart is perfect voor het houden van tropische vissen en garnalen. Het aquarium is ontworpen voor gebruiksgemak en is geschikt voor beginners die op zoek zijn naar een mooi aquarium dat weinig onderhoud nodig heeft. De LED-verlichting is zuinig en het moderne filtersysteem houdt het aquariumwater schoon en veilig voor garnalen.

Bekijk prijs