De beste Tetra aquariums voor een prachtig onderwaterlandschap

Als het gaat om het starten van een aquarium, is het belangrijk om de juiste apparatuur te kiezen die past bij uw behoeften en budget. Een van de belangrijkste beslissingen die u moet nemen, is het kiezen van de juiste aquariumfabrikant. Tetra is een bekende en vertrouwde naam in de aquaristiek, en biedt een breed scala aan aquariums die geschikt zijn voor zowel beginners als gevorderde aquarianen. Een Tetra aquarium biedt niet alleen een prachtige thuisbasis voor uw vissen en andere aquatische dieren, maar het kan ook helpen om uw aquarium gezond en gemakkelijk te onderhouden. In dit artikel bespreken we de voordelen van het kiezen van een Tetra aquarium, waarop u moet letten bij het kiezen van een Tetra aquarium, de beste Tetra aquariums die momenteel beschikbaar zijn, hoe u een Tetra aquarium kunt inrichten en onderhouden, en nog veel meer. Lees verder om meer te weten te komen over waarom Tetra aquariums een geweldige keuze zijn voor uw huisaquarium.

Onze favoriet

Wil je graag een aquarium in huis, maar wil je liever niet zelf alle benodigde apparatuur bij elkaar zoeken? Dan is deze starterset van Tetra de beste optie. 

 • Kwaliteit
 • Pompvermogen
 • Verlichting

2e beste keuze

De Tetra AquaArt Explorer Line aquariumset biedt een modern design in combinatie met innovatieve techniek, plus eenvoudige en handige oplossingen voor het inrichten en verzorgen van je aquarium. 

 • Kwaliteit
 • Pompvermogen
 • Verlichting

3e beste keuze

Met het Tetra Starter Line Playmobil aquarium kunnen alle kleine en grote Playmobil-fans en onderwateronderzoekers gemakkelijk en veilig een aquarium beginnen. 

 • Kwaliteit
 • Pompvermogen
 • Verlichting

Op deze pagina:

Waarom hebben wij de Tetra aquariums getest?

Kwaliteit van het glas: Het is belangrijk om te controleren of het glas van het aquarium van goede kwaliteit is en geen krassen, scheuren of andere beschadigingen heeft.

Filter- en pompvermogen: Het is belangrijk om te controleren of de filter- en pompvermogens voldoende zijn voor het formaat van het aquarium en de hoeveelheid vissen die erin worden gehouden.

Verlichting: Het is belangrijk om te controleren of de verlichting geschikt is voor het type aquariumplanten en vissen die worden gehouden, en of de lichtintensiteit en -duur instelbaar zijn.

Aquariumdecoratie: Het is belangrijk om te controleren of het aquarium voldoende decoratiemogelijkheden biedt en of er voldoende ruimte is voor het creëren van schuilplaatsen en territoria voor vissen.

Waterchemie: Het is belangrijk om de waterchemie van het aquarium te testen om ervoor te zorgen dat de waterkwaliteit optimaal is voor de vissen en planten die erin worden gehouden.

Gebruiksgemak: Het is belangrijk om te controleren of het aquarium eenvoudig te onderhouden is, met gemakkelijk toegankelijke onderdelen en een duidelijke handleiding voor installatie en onderhoud.

#1
Starter Line aquarium zwart led 54 Liter met filter en verwarming

Wil je graag een aquarium in huis, maar wil je liever niet zelf alle benodigde apparatuur bij elkaar zoeken? Dan is deze starterset van Tetra een goede optie. Dit Starter Line Led Aquarium wordt geleverd met alles wat je nodig hebt als beginnend aquariumhouder. Het gebruiksgemak en de betrouwbare apparatuur maken het tot de ideale aquariumset voor beginners. Complete set Het Tetra Starter Line Led aquarium wordt geleverd met led-verlichting, een binnenfilter en een verwarmer. In aanvulling daarop krijg je er ook nog eens een potje visvoer en een flesje watervoorbereider bij.

Zo ben je dus in één keer klaar voor de nieuwe aquariumbewoners. Aquarium met voederklep in de deksel Dit Tetra aquarium heeft een inhoud van 54 liter. Het stevige, glazen aquarium heeft afmetingen van 30×60×30 centimeter en is uitgerust met 4 millimeter dik glas. De Starter Line Led wordt geleverd met een sterk en stijlvol gebogen deksel met een handige voederklep. Inclusief deksel is het aquarium 35 centimeter hoog, 61 centimeter breed en 31 centimeter lang.

Heldere led-verlichting Het water van je aquarium wordt helder verlicht met led-verlichting. De led-lamp met een vermogen van 6 watt bevindt zich onder het deksel. Deze lamp is voorzien van COB-technologie, wat inhoudt dat je de verschillende leds niet meer ziet. Binnenfilter met verwarmer Bij dit aquarium van Tetra krijg je de Tetra EasyCrystal Filterbox. Deze binnenfilter zorgt ervoor dat vuildeeltjes uit het water gefilterd worden. De filter heeft een doorstroomvermogen van 300 liter per uur en maakt gebruik van twee filterpatronen. Deze zijn gemakkelijk te vervangen zonder natte handen te krijgen. In de filter is ruimte voor de Tetra HT verwarmer, die ook wordt meegeleverd.

 • Kwaliteit
 • Pompvermogen
 • Verlichting
Beste prijs op BOL.com

#2
Tetra Aqua Art Explorer Line Aquarium - 35x35x25 cm - 30L - Zwart

De Tetra AquaArt Explorer Line aquariumset biedt een modern design in combinatie met innovatieve techniek, plus eenvoudige en handige oplossingen voor het inrichten en verzorgen van je aquarium. De bijbehorende 5 watt LED-lamp zorgt voor een natuurlijke verlichting van het aquarium. Het zeer effectieve Tetra EasyCrystal Filter maakt de set compleet en zorgt voor de ideale leefomstandigheden voor vissen en planten.", zoals de website van Tetra aangeeft. Er zit namelijk geen Tetra HT-verwarmer bij dit artikel.
 • Kwaliteit
 • Pompvermogen
 • Verlichting
Beste prijs op BOL.com

#3
Tetra Starter Line Playmobil LED aquarium, 54 liter.

Met het Tetra Starter Line Playmobil aquarium kunnen alle kleine en grote Playmobil-fans en onderwateronderzoekers gemakkelijk en veilig een aquarium beginnen. De complete set bevat de basistechnologie, voer- en verzorgingsproducten, een spannende onderzoeksbrochure en decoratieve Playmobil-elementen.

* Tetra aquarium om mee te beginnen met uitvouwbare laboratoriumspeelwereld met Playmobil onderzoeker, Playmobil Explorer-brochure met instructies voor aquariumbeginners, aquarium achterwandposter (2-zijdig) met Playmobil-motieven.* Complete aquariumset met filter, verwarming, voering, waterzuiveraar.* Aquariumkap met praktische voederklep en Energiebesparing duurzame LED-verlichting (10 Watt).

* Stabiel glazen aquarium (dikte 4 mm).* Buitenafmetingen 61 x 36 x 32 cm (volume van 54 L).* Tetra Easy Crystal FilterBox 300 (3,5 watt) met verwisselbaar filtermateriaal.* Betrouwbare verwarmer (50 Watt) die verborgen kan worden in de filterbehuizing.* Inclusief: TetraMin 100 ml, 8 Tetra Fun Tips tablets en Tetra Aqua Safe 100 ml.

 • Kwaliteit
 • Pompvermogen
 • Verlichting
Beste prijs op BOL.com

#4
Tetra aquarium Starter Line LED 105 liter (afmeting: 76x37x48 cm)

Specificaties Complete aquariumset met filter, verwarmer, voer, verzorgingsproducten en handleiding Sterk aquariumdeksel met handige voederklep Energiezuinige 16 watt led-verlichting met cob-technologie Innovatieve tetra easycrystal filterbox met twee reservefilterpatronen voor langdurig kristalhelder, gezond water
 • Kwaliteit
 • Pompvermogen
 • Verlichting
Beste prijs op BOL.com

#5
Tetra - Aquarium - LED - 30L

Tetra - Aquarium - LED - 30L
 • Kwaliteit
 • Pompvermogen
 • Verlichting
Beste prijs op BOL.com

Wat is een tetra aquarium?

Een Tetra aquarium is een type aquarium dat wordt geproduceerd door het Duitse bedrijf Tetra GmbH. Deze aquariums zijn ontworpen voor zowel beginnende als ervaren aquariumhouders en zijn beschikbaar in verschillende maten en vormen. Een Tetra aquarium kan worden geleverd als een complete starterskit, inclusief alle nodige apparatuur zoals filters, verlichting en verwarming. Tetra biedt ook een breed scala aan accessoires en producten voor de verzorging van vissen en andere waterdieren, waaronder visvoer, waterbehandelingen en aquariumpompen. Kortom, een Tetra aquarium is een populaire en kwalitatief hoogwaardige keuze voor mensen die op zoek zijn naar een aquarium om hun vissen en andere waterdieren in te huisvesten.

Waarom Tetra aquariums de beste keuze zijn

Er zijn verschillende redenen waarom Tetra aquariums de beste keuze kunnen zijn voor aquariumliefhebbers. Hier zijn een paar redenen:

 1. Breed assortiment: Tetra biedt een breed assortiment aan aquaria, van starterkits voor beginners tot meer geavanceerde aquaria voor ervaren hobbyisten. Ook hebben ze verschillende vormen en maten aquaria, zodat er voor bijna iedereen wel een geschikt product te vinden is.

 2. Meer dan 70 jaar ervaring: Tetra is al meer dan 70 jaar actief in de aquarium- en visindustrie en heeft daardoor veel ervaring opgebouwd. Dit vertaalt zich in kwalitatief hoogwaardige producten en veel kennis en expertise.

 3. Inclusief accessoires: Veel Tetra aquaria worden geleverd als starterskit, inclusief accessoires zoals filters, verlichting en verwarming. Dit maakt het voor beginners makkelijker om meteen aan de slag te gaan.

 4. Veelzijdigheid: Tetra biedt niet alleen aquaria aan, maar ook andere producten voor aquariumliefhebbers, zoals visvoer, waterbehandeling, verlichting en filters. Hierdoor kan je alles wat je nodig hebt voor jouw aquarium van één merk kopen.

 5. Kenniscentrum: Tetra fungeert als een kenniscentrum voor aquariumliefhebbers en biedt veel informatie en tips op hun website en sociale media kanalen. Hierdoor kunnen beginners en gevorderden hun kennis uitbreiden en beter voor hun vissen zorgen.

Al met al zijn er genoeg redenen waarom Tetra aquariums een goede keuze kunnen zijn. Door hun expertise, breed assortiment en inclusieve accessoires maken ze het makkelijker om van start te gaan of je hobby naar een hoger niveau te tillen.

Voordelen van een Tetra aquarium

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het hebben van een Tetra aquarium. Hieronder hebben we enkele belangrijke voordelen opgesomd:

 1. Diverse groottes en vormen: Tetra heeft een breed assortiment aan aquaria die in verschillende groottes en vormen verkrijgbaar zijn. Zo kan je een aquarium kiezen dat past bij de grootte van je huis en je visbestand.

 2. Geschikt voor zowel beginners als gevorderden: Tetra richt zich op zowel beginnende aquariumhouders als gevorderde hobbyisten. Dit zie je duidelijk terug in het aanbod aquaria dat Tetra heeft, met zowel starterkits als aquaria voor gevorderden.

 3. Meer dan 70 jaar ervaring: Tetra is een gerenommeerd merk dat al meer dan 70 jaar actief is op de markt. Het bedrijf heeft dus veel ervaring en expertise op het gebied van vissen en aquaria. Deze ervaring zie je terug in de kwalitatieve producten die zij maken.

 4. Hoogwaardige kwaliteit: De producten van Tetra zijn van hoogwaardige kwaliteit. Dit geldt niet alleen voor de aquaria, maar ook voor de overige producten, zoals filters, verlichting en verwarming.

 5. Inclusief of exclusief toebehoren: Bij het kopen van een Tetra aquarium kan je kiezen tussen een aquarium inclusief of exclusief toebehoren. Zo kan je kiezen voor een starterskit waarbij je alle benodigdheden in één keer aanschaft.

 6. Goede prijs-kwaliteitverhouding: Tetra aquaria hebben een goede prijs-kwaliteitverhouding. Je krijgt waar voor je geld en de producten zijn duurzaam en gaan lang mee.

 7. Actief als kenniscentrum: Tetra treedt actief naar buiten als kenniscentrum, met een zeer actieve Facebook pagina en een online leeromgeving. Hier kan je veel informatie en tips vinden over het houden van een aquarium en de verzorging van vissen.

Al met al biedt een Tetra aquarium dus veel voordelen voor zowel beginnende als gevorderde aquariumhouders.

Waarop letten bij het kiezen van een Tetra aquarium?

Bij het kiezen van een Tetra aquarium zijn er een aantal belangrijke zaken waar je op kunt letten om ervoor te zorgen dat je de juiste keuze maakt voor jouw situatie. Hieronder vind je enkele punten om in gedachten te houden:

Grootte en inhoud: 

Bij het kiezen van een Tetra aquarium is de grootte en inhoud van het aquarium een belangrijke factor om rekening mee te houden. Dit hangt samen met de soorten vissen, planten en andere levende organismen die je in het aquarium wilt houden.

Een te klein aquarium kan zorgen voor overbevolking en een ongezonde leefomgeving voor de vissen. Een te groot aquarium kan daarentegen weer lastig zijn om te onderhouden en het kan onnodig veel ruimte innemen in je huis.

De grootte van het aquarium wordt vaak uitgedrukt in liters. Voor beginners wordt vaak aangeraden om te beginnen met een aquarium van 60 tot 80 liter, terwijl gevorderde aquariumliefhebbers vaak kiezen voor grotere aquaria van 200 tot 500 liter.

De inhoud van het aquarium hangt ook af van de soorten vissen en andere organismen die je wilt houden. Sommige soorten vissen hebben meer ruimte nodig dan andere, en sommige hebben specifieke behoeften zoals bepaalde temperaturen of waterwaarden. Het is daarom belangrijk om goed te onderzoeken welke vissen en planten geschikt zijn voor het formaat en de inhoud van het aquarium dat je overweegt.

Het is ook belangrijk om te bedenken hoeveel ruimte het aquarium zal innemen in je huis en waar je het wilt plaatsen. Zorg ervoor dat het aquarium op een vlakke en stabiele ondergrond staat en dat er genoeg ruimte is voor de benodigde apparatuur en accessoires zoals filters, verwarming, en verlichting.

Vorm: 

De vorm van een Tetra aquarium kan ook een belangrijke factor zijn bij het kiezen van het juiste aquarium. De vorm beïnvloedt niet alleen de esthetiek van het aquarium, maar ook de functionaliteit en plaatsingsmogelijkheden in je huis.

Hieronder vind je een overzicht van de meest voorkomende vormen van een Tetra aquarium:

 1. Rechthoekig aquarium: Een rechthoekig aquarium is de meest voorkomende vorm van een aquarium. Dit type aquarium heeft rechte hoeken en kan gemakkelijk op een kast of standaard worden geplaatst.

 2. Vierkant aquarium: Een vierkant aquarium heeft een gelijke lengte, breedte en hoogte. Dit type aquarium is geschikt voor kleinere vissen en kan gemakkelijk op een tafel of plank worden geplaatst.

 3. Rond aquarium: Een rond aquarium is een visueel aantrekkelijke vorm van een aquarium. Dit type aquarium is geschikt voor kleinere vissen en kan gemakkelijk op een tafel of plank worden geplaatst.

 4. Halfrond aquarium: Een halfrond aquarium, ook bekend als een boogvormig aquarium, heeft een gebogen voorzijde. Dit type aquarium is geschikt voor kleinere vissen en kan gemakkelijk tegen een muur worden geplaatst.

De keuze voor de vorm van je Tetra aquarium hangt af van de beschikbare ruimte en je persoonlijke voorkeur. Rechthoekige aquaria zijn vaak de meest praktische en functionele vorm, terwijl ronde of halfronde aquaria meer geschikt kunnen zijn voor een visueel aantrekkelijke decoratie.

Toebehoren

Bij het kopen van een Tetra aquarium is het belangrijk om te bepalen of je het aquarium wilt aanschaffen inclusief of exclusief toebehoren. Een starterskit of startersset wordt vaak geleverd met alle benodigde apparatuur om het aquarium op te zetten en te onderhouden, zoals een filter, verlichting en verwarming.

Het voordeel van het kopen van een starterskit is dat je alle benodigde apparatuur in één keer aanschaft en er zeker van kunt zijn dat deze goed op elkaar zijn afgestemd. Hierdoor voorkom je dat je later nog extra apparatuur moet kopen om het aquarium goed te laten functioneren.

Echter, als je al beschikt over bepaalde apparatuur of je wilt zelf bepalen welke apparatuur je wilt gebruiken, dan kan het aanschaffen van een aquarium zonder toebehoren een betere keuze zijn. Dit geeft je meer vrijheid om te kiezen welke apparatuur het beste past bij jouw specifieke situatie.

Het is belangrijk om te controleren welke toebehoren bij het aquarium worden geleverd voordat je het aanschaft, zodat je zeker weet dat je alles hebt wat je nodig hebt. Daarnaast is het ook verstandig om te controleren of de toebehoren van goede kwaliteit zijn en geschikt zijn voor het formaat van het aquarium dat je wilt aanschaffen.

Ervaringen van andere gebruikers

Het is altijd een goed idee om de ervaringen van andere gebruikers te raadplegen voordat je een Tetra aquarium koopt. Op deze manier krijg je een beter beeld van de kwaliteit en prestaties van het product. Hier zijn enkele tips voor het vinden van betrouwbare en bruikbare beoordelingen:

 • Zoek naar reviews op betrouwbare websites: Zoek naar beoordelingen op websites van gerenommeerde verkopers zoals Amazon, Bol.com, Zooplus, etc. Dit zijn websites waar gebruikers vaak hun ervaringen delen.

 • Kijk naar zowel positieve als negatieve beoordelingen: Kijk niet alleen naar de positieve beoordelingen, maar ook naar de negatieve beoordelingen. Op deze manier krijg je een beter beeld van zowel de voordelen als de nadelen van het product.

 • Lees grondig: Lees de beoordelingen grondig door, let op de details. Hierdoor krijg je een beter beeld van de problemen of voordelen die andere gebruikers hebben ervaren.

 • Bekijk de beoordelingen van verschillende websites: Controleer ook de beoordelingen van andere websites, zoals forums en blogs. Dit kan helpen bij het vinden van meer gedetailleerde informatie.

 • Controleer de betrouwbaarheid van de beoordelaars: Let op of de beoordelaars geverifieerde aankopen hebben gedaan. Controleer ook of hun beoordelingen eerlijk en oprecht zijn.

Al met al is het raadplegen van ervaringen van andere gebruikers een goede manier om een beter beeld te krijgen van de prestaties van het product en om te bepalen of het de juiste keuze is voor jouw Tetra aquarium.

Prijs:

De prijs van een Tetra aquarium kan variëren afhankelijk van de grootte, vorm en extra functies die het bevat. Over het algemeen zijn de kleinere en eenvoudigere aquariums goedkoper dan de grotere en meer geavanceerde modellen. De prijs van een Tetra aquarium begint bij ongeveer €30 en kan oplopen tot ongeveer €250 voor de grotere en meer geavanceerde modellen.

Het is belangrijk om te overwegen wat uw budget is voordat u een aquarium koopt. Het is ook belangrijk om te onthouden dat het niet alleen gaat om de aanschafprijs van het aquarium, maar ook om de kosten van extra benodigdheden zoals voedsel, filters en verwarming. Het is dus belangrijk om te overwegen welke kosten er nog meer bij komen kijken voordat u een beslissing neemt over het kopen van een Tetra aquarium.

 

Hoe een Tetra aquarium in te richten

Het inrichten van een Tetra aquarium kan een leuke en creatieve activiteit zijn. Hier zijn enkele stappen die je kunt volgen om je aquarium in te richten:

 1. Voeg een laag substraat toe: Begin met het toevoegen van een laag substraat aan de bodem van je aquarium. Dit kan bestaan uit grind, zand of een ander soort bodembedekking. Zorg ervoor dat het substraat grondig is gewassen voordat je het aan het aquarium toevoegt.

 2. Voeg decoraties toe: Voeg decoraties toe aan het aquarium, zoals stenen, hout, planten en kunstmatige decoraties. Deze decoraties geven de vissen een plek om te schuilen en zorgen voor een natuurlijk ogend aquarium.

 3. Plaats het filter en de verwarmer: Plaats het filter en de verwarmer op de juiste plek in het aquarium. Zorg ervoor dat het filter schoon is en dat de verwarmer op de juiste temperatuur is ingesteld.

 4. Voeg water toe: Voeg water toe aan het aquarium en let erop dat je het water op de juiste temperatuur brengt. Dit kan afhangen van de soorten vissen die je van plan bent te houden.

 5. Voeg planten toe: Voeg echte of kunstmatige planten toe aan het aquarium. Deze planten helpen bij het zuiveren van het water en voegen zuurstof toe aan het aquarium.

 6. Voeg de vissen toe: Wacht minimaal 24 uur na het vullen van het aquarium voordat je vissen toevoegt. Kies vissen die geschikt zijn voor de grootte van je aquarium en zorg ervoor dat de soorten compatibel zijn.

 7. Onderhoud het aquarium: Houd het aquarium schoon door regelmatig het water te verversen, het filter te reinigen en de planten te snoeien. Controleer regelmatig de waterkwaliteit en zorg ervoor dat de temperatuur en het voedsel geschikt zijn voor de vissen.

Hoe uw Tetra aquarium schoon te maken en te onderhouden

Het schoonmaken en onderhouden van een Tetra aquarium is erg belangrijk om de gezondheid van uw vissen te waarborgen. Hieronder vindt u een aantal stappen die u kunt volgen om uw aquarium schoon te maken en te onderhouden:

 1. Verwijder regelmatig vuil en afvalstoffen: Het is belangrijk om regelmatig dode bladeren, voerresten en uitwerpselen van uw vissen te verwijderen om het water schoon te houden. U kunt een net of een bodemreiniger gebruiken om deze materialen te verwijderen.

 2. Vervang het water regelmatig: Het is belangrijk om het water in uw Tetra aquarium regelmatig te verversen. Dit helpt om de concentratie van schadelijke stoffen, zoals ammoniak en nitriet, in het water te verminderen. U kunt het water elke 1-2 weken verversen, afhankelijk van de grootte van uw aquarium en het aantal vissen dat erin leeft.

 3. Reinig het filter: Het filter van uw Tetra aquarium moet regelmatig worden gereinigd om ervoor te zorgen dat het optimaal blijft werken. Volg de instructies van de fabrikant voor het schoonmaken van uw specifieke filter.

 4. Controleer de waterkwaliteit: Het is belangrijk om de waterkwaliteit van uw Tetra aquarium regelmatig te controleren met behulp van een testkit. Dit helpt u om de pH-waarde, ammoniak- en nitrietconcentraties en andere belangrijke parameters te controleren.

 5. Voeg voedingsstoffen en supplementen toe: Uw vissen hebben voedingsstoffen en supplementen nodig om gezond te blijven. Voeg daarom regelmatig Tetra voedsel en supplementen toe aan het water.

Door deze stappen te volgen, kunt u uw Tetra aquarium schoon en gezond houden, en de gezondheid en het welzijn van uw vissen waarborgen.

Onze favoriet

Wil je graag een aquarium in huis, maar wil je liever niet zelf alle benodigde apparatuur bij elkaar zoeken? Dan is deze starterset van Tetra een goede optie. Dit Starter Line Led Aquarium wordt geleverd met alles wat je nodig hebt als beginnend aquariumhouder.

Beste prijs op BOL.com