5x de mooiste plastic aquariums van 2023

Als je op zoek bent naar een betaalbare en praktische manier om je passie voor aquaria te onderhouden, dan zijn plastic aquaria een uitstekende optie. Niet alleen zijn ze goedkoper dan traditionele glazen aquaria, maar ze zijn ook licht van gewicht, gemakkelijk te onderhouden en bieden vaak meer opties voor kleuren en patronen.

In dit artikel zullen we de 5 beste plastic aquaria toelichten die momenteel op de markt zijn. We hebben deze aquaria zorgvuldig geselecteerd op basis van verschillende criteria, zoals grootte, kwaliteit, duurzaamheid, design en prijs-kwaliteitverhouding.

Of je nu een beginner of een ervaren aquariumliefhebber bent, onze lijst van de 5 beste plastic aquaria zal je helpen bij het maken van de juiste keuze voor jouw situatie. We zullen elk aquarium in detail bespreken, de voor- en nadelen benoemen, de specificaties opsommen en tips geven voor onderhoud en verzorging.

Of je nu op zoek bent naar een klein aquarium voor je bureau of een groter exemplaar voor je woonkamer, wij hebben de beste opties voor je op een rijtje gezet. Lees verder om te ontdekken welke plastic aquaria het beste bij jouw behoeften passen!

Wat zijn de beste plastic aquariums?

Onze favoriet

Dit transparante aquarium is een eenvoudige en praktische optie voor het houden van vissen.

 • Maatvoering
 • Materiaalkwaliteit
 • Veiligheid

2e beste keuze

Het Imac Aquarium Ariel Plastic Assorti is een handige kunststof bakje met een deksel.

 • Maatvoering
 • Materiaalkwaliteit
 • Veiligheid

3e beste keuze

Het Marina 'Floral' Betta Aquarium Kit is een compact en stijlvol aquarium.

 • Maatvoering
 • Materiaalkwaliteit
 • Veiligheid

Op deze pagina:

Waar houden wij rekening mee?

Bij Vissenwereld.nl is het selecteren van de beste artikelen van groot belang. Wij letten op de functionaliteit, prijs-kwaliteitverhouding en feedback van onze klanten bij het selecteren van onze artikelen. Zo zorgen wij ervoor dat onze klanten altijd producten van hoge kwaliteit krijgen die aansluiten bij hun behoeften en voorkeuren.
Wij begrijpen dat onze klanten op zoek zijn naar producten van goede kwaliteit tegen betaalbare prijzen. Daarom zorgen wij ervoor dat onze producten van hoge kwaliteit zijn en betaalbaar blijven. Ook luisteren wij naar de feedback van onze klanten en houden wij rekening met hun ervaringen bij het selecteren van onze artikelen. Dit stelt ons in staat om onze klanten de beste producten aan te bieden die passen bij hun wensen.
Daarnaast controleren wij de beschikbaarheid en verschillende kleurstellingen van onze producten met regelmaat. Om zeker te zijn van de actuele status adviseren wij altijd om vooraf eerst op "prijs controleren" te drukken om teleurstellingen te voorkomen.

De beste plastic aquarium

Beste plastic aquarium - Aquarium S3 - Vis - Plastic - 34x19x19 cm

De Aquarium S3 - Vis - Plastic - 34x19x19 cm komt als beste uit de test. Dit transparante aquarium is een eenvoudige en praktische optie voor het houden van vissen. Het kan worden aangepast met verschillende accessoires om het aquarium aantrekkelijker te maken voor de vissen. Daarnaast is het aquarium geschikt voor het vervoeren van reptielen.

#1
Aquarium S3

Dit transparante aquarium is een eenvoudige en praktische optie voor het houden van vissen. Het kan worden aangepast met verschillende accessoires om het aquarium aantrekkelijker te maken voor de vissen. Daarnaast is het aquarium geschikt voor het vervoeren van reptielen. Het aquarium is verkrijgbaar in drie maten, waaronder 19x13x12 cm (2,9 liter), 26x17x16 cm (5,6 liter) en 34x19x19 cm (10,3 liter).

 • Maatvoering
 • Materiaalkwaliteit
 • Veiligheid
Klik voor de beste prijs

#2
Imac Aquarium Ariel Plastic Assorti

Het Imac Aquarium Ariel Plastic Assorti is een handige kunststof bakje met een deksel, ideaal voor het vervoeren en tijdelijk houden van kleine huisdieren, reptielen of voederinsecten. Het aquarium is lichtgewicht en voorzien van een deksel met luchtgaten en een handvat voor gemakkelijk vervoer. Het wordt assorti geleverd in diverse leuke kleuren. Let op: vanwege het kleine formaat is het niet geschikt voor het permanent houden van vissen.

 • Maatvoering
 • Materiaalkwaliteit
 • Veiligheid
Klik voor de beste prijs

#3
Het Marina 'Floral' Betta Aquarium Kit

Het Marina 'Floral' Betta Aquarium Kit is een compact en stijlvol aquarium van 15x15x15 cm met een inhoud van 2 liter. Dit aquarium is speciaal ontworpen voor het houden van betta vissen. Het aquarium is gemaakt van helder glas en wordt geleverd met een plastic deksel en een kleurrijke, gedetailleerde decoratie van kunststofbloemen. Het deksel heeft een opening voor de voeding en ventilatie en kan eenvoudig worden verwijderd om het aquarium schoon te maken. Het aquarium heeft ook een geïntegreerd LED-licht dat zorgt voor een heldere verlichting van het aquarium en de kleurrijke bloemendecoratiel.

 • Maatvoering
 • Materiaalkwaliteit
 • Veiligheid
Klik voor de beste prijs

#4
USB Aquarium Bureau Organizer

De USB Aquarium Bureau Organizer is een handig en compact aquarium dat tevens dienstdoet als pennenhouder, klok, kalender en lamp! Het aquarium heeft een waterpomp die het water filtert en wordt geleverd met een USB-kabel voor de stroomvoorziening van de pomp en verlichting. De LED-verlichting en waterpomp zijn apart aan en uit te schakelen. Het verlichte LCD-display toont de alarmklok, tijd, datum en temperatuur. Het bureau Aquarium werkt op 3 x AA 1,5V batterijen (niet inbegrepen). Met deze multifunctionele USB Aquarium Bureau Organizer kun je gemakkelijk en efficiënt je bureau of werkruimte organiseren en tegelijkertijd genieten van een mini-aquarium.

 • Maatvoering
 • Materiaalkwaliteit
 • Veiligheid
Klik voor de beste prijs

#5
Ferplast plastic aquarium Capri Basic

De Ferplast plastic aquarium Capri Basic is een ideaal aquarium voor beginners met een inhoud van 21 liter. Hoewel de kleur willekeurig wordt gekozen uit blauw, groen of wit, is het aquarium gemaakt van sterke materialen en is het gemakkelijk te onderhouden. Met een afmeting van 41 x 26,5 x 34 cm is dit aquarium perfect voor kleine ruimtes en kan het gemakkelijk op een bureau of tafel worden geplaatst.

 • Maatvoering
 • Materiaalkwaliteit
 • Veiligheid
Klik voor de beste prijs

Wat is een plastic aquarium?

Een plastic aquarium is een type aquarium dat gemaakt is van kunststof in plaats van glas. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten, vormen en kleuren en bieden veel voordelen ten opzichte van traditionele glazen aquaria.

Een van de belangrijkste voordelen van plastic aquaria is dat ze licht van gewicht zijn en daarom gemakkelijk te verplaatsen zijn. Ze zijn ook veel minder breekbaar dan glazen aquaria, wat ze ideaal maakt voor gezinnen met kinderen of huisdieren. Bovendien zijn ze meestal goedkoper dan glazen aquaria, waardoor ze een betaalbare optie zijn voor beginnende aquariumliefhebbers.

Naast de lagere kosten en het gemak van verplaatsen, bieden plastic aquaria vaak meer opties voor kleuren en patronen dan glazen aquaria. Dit kan helpen om een unieke uitstraling te creëren die past bij jouw persoonlijke stijl en het interieur van je huis.

Het is ook belangrijk om te onthouden dat niet alle plastic aquaria van dezelfde kwaliteit zijn. Sommige goedkope modellen kunnen snel breken of lekken, wat kan leiden tot grote schade aan je huis en gezondheidsproblemen voor de bewoners van het aquarium. Het is daarom belangrijk om zorgvuldig onderzoek te doen voordat je een plastic aquarium aanschaft en te kiezen voor een kwaliteitsmerk.

Kortom, plastic aquaria bieden veel voordelen ten opzichte van traditionele glazen aquaria, zoals een lichtgewicht ontwerp, betaalbaarheid en meer opties voor kleuren en patronen. Ze zijn ook gemakkelijker te onderhouden en bieden vaak ingebouwde filters en verlichting. Echter, de helderheid en duurzaamheid van plastic aquaria kunnen minder zijn dan die van glazen aquaria, en het is belangrijk om kwaliteitsmerken te kiezen om problemen te voorkomen.

Waarom een plastic aquarium kopen?

Lichtgewicht

Plastic aquaria zijn lichter dan glazen aquaria, waardoor ze gemakkelijker te verplaatsen zijn en minder risico op breken of beschadigen.

Betaalbaarheid

Over het algemeen zijn plastic aquaria goedkoper dan glazen aquaria, waardoor ze een goede optie zijn voor beginnende aquariumliefhebbers of mensen met een beperkt budget.

Kleuropties en patronen

Plastic aquaria bieden meer opties voor kleuren en patronen dan glazen aquaria, waardoor het gemakkelijker is om een unieke uitstraling te creëren die past bij jouw persoonlijke stijl en interieur.

Onderhoudsgemak

Veel plastic aquaria hebben ingebouwde filters en verlichting, wat het onderhoud van het aquarium vergemakkelijkt en helpt om de waterkwaliteit op peil te houden.

Veiligheid

Plastic aquaria zijn minder breekbaar dan glazen aquaria, waardoor ze een veiligere optie zijn voor gezinnen met kinderen of huisdieren.
Geen krassen: In tegenstelling tot glazen aquaria, kunnen plastic aquaria niet worden bekrast.

Beschikbaarheid

Plastic aquaria zijn verkrijgbaar in verschillende maten, vormen en stijlen, waardoor het gemakkelijker is om een aquarium te vinden dat aan jouw specifieke behoeften voldoet.

Flexibiliteit

Plastic aquaria kunnen gemakkelijk worden aangepast aan de behoeften van verschillende soorten vissen en planten, waardoor ze geschikt zijn voor zowel zoet- als zoutwateraquaria.

In het algemeen bieden plastic aquaria dus vele voordelen en zijn ze een uitstekende optie voor beginnende aquariumliefhebbers en voor mensen die op zoek zijn naar een betaalbaar en praktisch alternatief voor glazen aquaria.

Plastic aquarium kopen? Houd hier rekening mee.

Als je een plastic aquarium wilt kopen, zijn er enkele belangrijke factoren om rekening mee te houden:

Kwaliteit

Kies voor een aquarium van hoge kwaliteit, geproduceerd door een gerenommeerd merk. Dit vermindert de kans op scheuren, lekken en andere problemen.
Grootte: Bepaal de juiste grootte voor jouw ruimte en de hoeveelheid vissen en planten die je in het aquarium wilt houden.

Materiaal

Let op het materiaal van het aquarium. Sommige kunststoffen kunnen na verloop van tijd verkleuren, terwijl andere minder krasbestendig zijn.

Filter en verlichting

Zorg ervoor dat het aquarium een ingebouwde filter en verlichting heeft, of dat deze afzonderlijk kunnen worden gekocht. Dit is belangrijk voor het onderhoud van het aquarium en de gezondheid van de vissen en planten.

Accessoires

Controleer welke accessoires zijn inbegrepen, zoals deksels, voederautomaten en andere apparatuur die nodig is voor het onderhoud van het aquarium.

Garantie

Zorg ervoor dat het aquarium een garantie heeft, zodat je het terug kunt sturen of vervangen als er problemen optreden.

Reviews

Lees beoordelingen en ervaringen van andere gebruikers om een idee te krijgen van de kwaliteit en betrouwbaarheid van het aquarium dat je overweegt.

Kortom, bij het kopen van een plastic aquarium is het belangrijk om rekening te houden met de kwaliteit, grootte, materiaal, filter en verlichting, accessoires, garantie en reviews. Door deze factoren in overweging te nemen, kun je de juiste keuze maken en genieten van een gezonde en aantrekkelijke onderwaterwereld.

Veelgestelde vragen

Zijn plastic aquaria veilig voor vissen?

Ja, plastic aquaria zijn veilig voor vissen, op voorwaarde dat ze van goede kwaliteit zijn en worden onderhouden volgens de instructies van de fabrikant. Goedkope of inferieure kwaliteit plastic aquaria kunnen echter soms chemicaliën lekken die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid van de vissen.

Zijn plastic aquaria duurzaam?

Over het algemeen zijn plastic aquaria minder duurzaam dan glazen aquaria, omdat ze gemakkelijker kunnen scheuren, barsten of lekken. Het is echter mogelijk om kwalitatief hoogwaardige plastic aquaria te vinden die sterk en duurzaam zijn.

Hoe maak ik een plastic aquarium schoon?

Je kunt een plastic aquarium schoonmaken met een zachte doek en water. Vermijd agressieve schoonmaakmiddelen die het materiaal kunnen beschadigen. Volg de instructies van de fabrikant voor specifieke aanbevelingen.

Hoe voorkom ik dat een plastic aquarium verkleurt?

Plastic aquaria kunnen na verloop van tijd verkleuren door blootstelling aan licht. Om dit te voorkomen, kun je het aquarium uit direct zonlicht houden en investeren in een goede kwaliteit aquariumverlichting.

Hoeveel kost een plastic aquarium?

De prijs van een plastic aquarium varieert afhankelijk van de grootte, kwaliteit en functies. Over het algemeen zijn plastic aquaria goedkoper dan glazen aquaria, maar je kunt nog steeds verschillende prijspunten vinden, afhankelijk van wat je zoekt.

Onze favoriet

Dit transparante aquarium is een eenvoudige en praktische optie voor het houden van vissen. Het kan worden aangepast met verschillende accessoires om het aquarium aantrekkelijker te maken voor de vissen. Daarnaast is het aquarium geschikt voor het vervoeren van reptielen. Het aquarium is verkrijgbaar in drie maten, waaronder 19x13x12 cm (2,9 liter), 26x17x16 cm (5,6 liter) en 34x19x19 cm (10,3 liter).

Bekijk prijs