De beste pH meters voor je aquarium: meten is weten!

Ben jij een aquariumliefhebber en wil je ervoor zorgen dat je vissen en planten in de beste omstandigheden kunnen leven? Dan is het meten van de zuurtegraad van het water in je aquarium van groot belang. Een pH meter voor je aquarium kan je hierbij helpen. In dit artikel nemen we je mee in de wereld van aquarium pH meters en bespreken we de beste opties die momenteel beschikbaar zijn. We bespreken ook waar je op moet letten bij het kiezen van een pH meter voor jouw specifieke situatie en hoe je een pH meter kunt gebruiken om de zuurtegraad van je aquariumwater te meten. Lees snel verder en ontdek hoe je met behulp van een goede pH meter de perfecte omstandigheden kunt creëren voor je aquariumvissen en -planten.

Onze favoriet

Was je altijd al benieuwd naar de kwaliteit van drinkwater? Wil je weten of het water in je aquarium de juiste zuurtegraad heeft? 

 • Nauwkeurigheid
 • Gebruiksgemak
 • Betrouwbaarheid

2e beste keuze

Benieuwd wat de pH-waarde is van je drink-, zwem- of zelfs aquariumwater zonder ingewikkelde strips of te dure apparaten?

 • Nauwkeurigheid
 • Gebruiksgemak
 • Betrouwbaarheid

3e beste keuze

Op zoek naar een handig hulpmiddel om de zuurtegraad van je aquarium, drinkwater, zwembad of een vloeistof te meten? Dan bieden wij jou de ideale oplossing met onze SuperSalesNL pH pro meter. 

 • Nauwkeurigheid
 • Gebruiksgemak
 • Betrouwbaarheid

Op deze pagina:

Waarop hebben wij de pH meters getest?

Nauwkeurigheid: Het is belangrijk om te controleren of de pH meter nauwkeurige metingen levert en consistent blijft in zijn metingen.

Gebruiksgemak: De pH meter moet gemakkelijk te gebruiken en te begrijpen zijn, en de gebruiker moet in staat zijn om de resultaten snel en gemakkelijk af te lezen.

Betrouwbaarheid: De pH meter moet consistent blijven in zijn metingen en gedurende lange tijd betrouwbaar blijven.

Snelheid: Het is belangrijk dat de pH meter snel meetresultaten levert, zodat de gebruiker snel kan handelen indien nodig.

Kalibratie: De pH meter moet gemakkelijk te kalibreren zijn en de gebruiker moet weten hoe dit te doen.

Prijs: De prijs van de pH meter moet in verhouding staan tot de kwaliteit en functionaliteit die het biedt.

Door deze factoren te overwegen bij het testen van een pH meter, kan de gebruiker een weloverwogen beslissing nemen bij het kiezen van de beste pH meter voor hun specifieke behoeften.

#1
PH meter digitaal ? PH waarde meten van water/zwembad/aquarium

Was je altijd al benieuwd naar de kwaliteit van drinkwater? Wil je weten of het water in je aquarium de juiste zuurtegraad heeft? Dan is de WildTech pH-meter de perfecte oplossing! Met deze digitale pH meter weet je onmiddellijk of het geteste water de juiste zuurtegraad bevat. De pH meter is klein en compact, en dus ook overal mee te nemen!

Met de meegeleverde batterijen en kalibratiepoeders kun je meteen aan de slag! Water is een heel belangrijk onderdeel van de menselijke gezondheid. En daarom is het ook heel belangrijk om te weten of je wel gezonde water drinkt en gebruikt. Automatische kalibratie De pH-meter past zich automatisch aan de verschillende watertemperaturen en kwaliteiten. De resultaten worden meteen vrijgegeven. Daarnaast is de digitale pH meter van tevoren al gekalibreerd! Je kunt dus meteen gebruik maken van de pH meter wanneer je deze in bezit hebt! Ideaal voor drinkwater, zwembaden, aquariums en meer! De pH meter is ideaal en te gebruiken voor heel veel verschillende toepassingen.

Van drinkwater tot aquariums, van zwembaden tot vijvers, van laboratoriums tot kraanwater. Water is heel belangrijk voor je gezondheid, en de pH meter helpt je hierbij! Belangrijkste voordelen van de WildTech ® pH-meter ? Eenvoudig in gebruik ? Accuraat en nauwkeurig (nauwkeurigheid tot wel 0.01 pH) ? Duidelijke LED-scherm ? Inclusief 2 1.5V LR44 batterijen ? Inclusief 3 kalibratiepoeders van 4.0 pH, 6.86 pH en 9.18 pH ? Heel compact, eenvoudig mee te nemen in een tas of broekzak Licht en compact De WildTech ® pH meter heeft een compact formaat waardoor hij overal mee kan genomen worden. Wil je de pH-waardes van een zwembad, vijver of bad meten?

Het past gemakkelijk in een tas of broekzak. Ook is deze digitale pH meter geschikt voor het testen van drinkwater, sinaasappelsap of andere vloeistoffen. Een korte meting van slechts drie seconden is genoeg om de pH-waardes te verkrijgen. Specificaties: Inhoud verpakking: 1 x WildTech ® pH-meter Merk: WildTech Kleur: Geel Gewicht: 50 gram Lengte verpakking: 15 cm Breedte verpakking: 3 cm Diepte verpakking: 1.5 cm De WildTech ® digitale pH-meter heeft een 100% tevredenheidsgarantie en 30 dagen kosteloos retourneren. Waar wacht je nog op? Zeker weten of je aquarium de juiste pH-waarde heeft? Benieuwd of je wel water drinkt die de juiste pH-waardes heeft? Bestel dan snel de WildTech ® pH meter en weet morgen al of je gezond water drinkt!

 • Nauwkeurigheid
 • Gebruiksgemak
 • Betrouwbaarheid
Klik voor de beste prijs

#2
Digitale PH meter incl. complete kalibratie, batterijen en Nederlandstalige gebruiksaanwijzing -

Benieuwd wat de pH-waarde is van je drink-, zwem- of zelfs aquariumwater zonder ingewikkelde strips of te dure apparaten? Dan is de Ecoworks pH-meter inclusief drie kalibratiepoeders, batterijen en gratis verzending de perfecte uitkomst! De pH meter is nu uitgerust met handige kalibratie knop waardoor dit niet meer met kleine pinnetjes gedaan hoeft te worden! Het ideale instrument dus voor het accuraat meten van drinkwater, aquarium, visserij-industrie, zwembad, grond, school, thuis laboratorium, brouwerijen, restaurants etc. PH-meter:

Hoog nauwkeurig en zeer gebruiksvriendelijke pH meter perfect geschikt om de pH waarde te meten van uw zwembad, spa, aquarium of elke andere vloeistof of grond. De pH-meter meet een pH niveau tussen 0 en 14 en wordt geleverd inclusief de complete kalibratie set van in totaal drie poeders waarmee de pH-meter accuraat geijkt kan worden. Kalibreren Kalibratie is het vaststellen van een afwijking door meetwaarden met geldende standaarden te vergelijken. Dit is noodzakelijk om er zeker van te zijn dat metingen accuraat zijn.

De pH meter is uitgerust met een handige kalibratie knop waardoor er geen dunne pinnetjes of schroevendraaiers meer nodig zijn zoals het geval bij oudere modellen. Simpelweg in het kalibratiewater steken en op de knop drukken. Online gebruiksaanwijzing pH meters dienen altijd gekalibreerd te zijn met pH poeders met vastgestelde waarden. Zonder deze poeders is er geen mogelijkheid om te weten of de pH meter daadwerkelijk accuraat meet. Ecoworks heeft een set van pH 4.01, 6.86 en 9.18 bijgevoegd voor het kalibreren van de pH meter. Heb je niet zoveel verstand van het kalibreren van pH meters? Geen zorgen! Na aflevering krijg je automatisch een handige Nederlandstalige gebruiksaanwijzing via de mail gestuurd incl. filmpje met uitleg. Kijk ook altijd in je spam-postvak, soms belandt het daarin! Hoe gebruik ik een pH meter?

Na het kalibreren van de Ph-meter verwijder je de beschermkap en beschermfolie over het LCD scherm. Spoel de PH-meter af met gedestilleerd water en droog het daarna af met keukenpapier. Zet de PH-meter aan door op de ON/OFF knop te drukken. Dompel de PH meter elektrode onder in de te testen substantie en roer voorzichtig rond voor enkele seconden tot de meting op het LCD scherm stabiliseert. De pH waarde is nu af te lezen op het LCD scherm. PH waarden De pH-waarde wordt uitgedrukt in een schaal die loopt van 1 tot 14. Een pH-waarde van 7 is neutraal. Een lagere pH-waarde betekent dat de grond of het water zuur is. Hoe lager de pH-waarde, hoe zuurder de grond of het water. Een pH-waarde boven 7 betekent dat de grond of het water basisch is. Dat houdt in dat er veel kalk in de grond of het water zit. Hier geldt: hoe hoger de pH-waarde, hoe meer basisch de grond of het water. Waarom zou je een pH meter overwegen? Anders dan de teststrips geeft een pH meter direct een getal op het digitale display. Je kunt de meter zelfs even de tijd geven om de temperatuur van de vloeistof te meten zodat de meting nog nauwkeurig wordt.

Het is dus veel makkelijker en goedkoper om een meting te doen dan met strips, en je hoeft geen rekening te houden met het opraken van je strips. Je kunt praktisch de hele dag tientallen keren meten zonder dat iets anders op raakt dan uiteindelijk je batterij. Hierdoor weet je ten alle tijden exact de zuurgraad en kan je deze op de ideale waarde houden. Specificaties: Beeldscherm: LCD Digital Nauwkeurigheid: 0,01 pH Resolutie: 0,01 pH Werkende temperatuur: 0 ~ 70 ? Meetbereik: 0,00 ~ 14,00 pH Probe Type: Precision Glazen Bol elektrode Kalibratie Methode: 2 punten Automatische kalibratie ? Gratis verzending Bestel uw pH meter vandaag en maak gebruik van 100% gratis verzending! Wij geloven heilig in de kwaliteit van onze producten en garanderen daarom ook een kosteloze 30 dagen retour garantie op al onze producten. Twijfel niet langer en neem zonder risico uw pH meter in huis!

 • Nauwkeurigheid
 • Gebruiksgemak
 • Betrouwbaarheid
Klik voor de beste prijs

#3
pH pro meter - Litmus test - Digitale pH meter - pH indicator - pH waarde meten

Op zoek naar een handig hulpmiddel om de zuurtegraad van je aquarium, drinkwater, zwembad of een vloeistof te meten? Dan bieden wij jou de ideale oplossing met onze SuperSalesNL pH pro meter. De digitale meter wordt geleverd met alle benodigdheden zodat je hem bij aankomst meteen kan gebruiken. Multifunctioneel Hoog nauwkeurig en zeer gebruiksvriendelijke pH pro meter perfect geschikt om de pH waarde te meten van uw zwembad, spa, aquarium of elke andere vloeistof of grond.

De pH meter meet een pH niveau tussen 0 en 16 en wordt geleverd inclusief de complete kalibratie set van in totaal drie kalibratiepoeders waarmee de pH meter accuraat geijkt kan worden. Ideaal voor drinkwater, zwembaden, aquariums en meer! De pH pro meter is ideaal te gebruiken voor heel veel verschillende toepassingen. Van drinkwater tot aquariums, van zwembaden tot vijvers, van laboratoriums tot kraanwater of zelfs om te bepalen of de zuurtegraad de bodem van de grond in orde is. Water is heel belangrijk voor je gezondheid, en de pH meter helpt je hierbij!

De kleur van de LCD scherm veranderd automatisch met de pH waarde. Nachtfunctie Bent u vaak in de nacht bezig of heeft u alsnog de behoefte om in de avond/nacht nog een waarde te meten? Dat kan! de digitale meter heeft een LCD nachtfunctie light waarbij je gewoon de waarde kan zien als het donker is. Compact en lichtgewicht pH pro meter Deze pH meter in pen formaat kun je overal mee naartoe nemen. Bijvoorbeeld om de pH waardes van je aquarium, zwembad, vijver of bad te meten. Ook is deze digitale pH meter geschikt voor het verkrijgen van betrouwbare resultaten op het gebied van voedsel. Denk aan drinkwater, eten, wijn, bier, sinaasappelsap of andere vloeistoffen.

Een korte meting van slechts drie seconden is genoeg om erachter te komen of de betreffende vloeistof de geschikte pH heeft of niet. Hoe gebruik ik een pH meter? Na het kalibreren van de Ph meter verwijder je de beschermkap en beschermfolie over het LCD scherm. Spoel de pH meter af met gedestilleerd water en droog het daarna af met keukenpapier. Zet de digitale meter aan door op de ON/OFF knop te drukken. Dompel de meter elektrode onder in de test substantie en roer voorzichtig rond voor enkele seconden tot de meting op het LCD scherm stabiliseert.

De pH waarde is nu af te lezen op het LCD scherm. Voordelen ? Nauwkeurige meting ? Eenvoudig in gebruik ? Gebruiksvriendelijk ? Inclusief batterij en kalibratiepoeders ? Licht en compact ? Nachtfunctie ? Multifunctioneel ? pH meter en litmus test ? 100% tevredenheisgarantie Gegarandeerde tevredenheid We maken onze pH pro meters met materialen van de hoogste kwaliteit om de duurzaamheid te garanderen. We zijn er dan ook van overtuigd dat je van je nieuwe pH meter zal houden vanaf de eerste poging, maar als je minder dan 100% tevreden bent, geven we je een volledige terugbetaling tot 30 dagen na aankoop. Haal deze super pH pro meter van SuperSalesNL snel binnen, voordat het product is uitverkocht ?

 • Nauwkeurigheid
 • Gebruiksgemak
 • Betrouwbaarheid
Klik voor de beste prijs

#4
Gluxury digitale PH meter 2023 - PH meter digitaal - Zuurstofgraad meten - 2 Batterijen -

Was je altijd al benieuwd naar de kwaliteit van drinkwater? Wil je weten of het water in je aquarium de juiste zuurtegraad heeft? Dan is de Gluxury 2022 model pH-meter de perfecte oplossing! De zuurtegraad van het water is erg belangrijk voor de gezondheid. Met deze digitale pH meter weet je onmiddellijk of het geteste water de juiste zuurtegraad bevat. De pH meter is klein en compact en stevig , en dus ook overal mee te nemen!

Nu een vernieuwd model uit 2022 inclusief 2 batterijen en 3 kalibratie poeders om gelijk aan de slag te gaan. Met de twee meegeleverde batterijen en de drie kalibratiepoeders kun je meteen aan de slag! Water is een heel belangrijk onderdeel van de menselijke gezondheid. En daarom is het ook heel belangrijk om te weten of je wel gezonde water drinkt en gebruikt. Drinken van ongezond water kan zeer gevaarlijk zijn voor het lichaam. Kies voor kwaliteit en gezondheid! Automatische kalibratie De pH-meter past zich automatisch aan de verschillende watertemperaturen en kwaliteiten. De resultaten worden meteen vrijgegeven. Daarnaast is de digitale pH meter van tevoren al gekalibreerd!

Je kunt dus meteen gebruik maken van de pH meter wanneer je deze in bezit hebt! Door de bijgeleverde poeders en bijgeleverde batterijen kan je gelijk aan de slag. Perfect voor drinkwater, zwembaden, aquariums en veel meer! De pH meter is ideaal en te gebruiken voor heel veel verschillende toepassingen. Van drinkwater tot aquariums, van zwembaden tot vijvers, van laboratoriums tot kraanwater. Water is heel belangrijk voor je gezondheid, en de pH meter is een perfect hulpmiddel om dit te meten. Voordelen van de Gluxury Ph meter: Eenvoudig in gebruik ( Nederlandse handleiding ) Accuraat en nauwkeurig (nauwkeurigheid tot wel 0.01 pH) Duidelijke en scherp LED-scherm van hoge kwaliteit Inclusief 2 1.5V LR44 batterijen Inclusief 3 kalibratiepoeders van 4.0 pH, 6.86 pH en 9.18 pH Compact, eenvoudig mee te nemen in een broekzak Nieuwste 2022 model Licht en compact De Gluxury pH meter heeft een compact formaat waardoor hij overal mee kan genomen worden. Wil je de pH-waardes van een zwembad, vijver of bad meten? Het past gemakkelijk in een tas of broekzak.

Ook is deze digitale pH meter geschikt voor het testen van drinkwater, sinaasappelsap of andere vloeistoffen. Een korte meting van slechts drie seconden is genoeg om de pH-waardes te verkrijgen. Hiermee heb je op een snelle en makkelijke manier de pH waarde. Specificaties: Inhoud verpakking: 1 x Gluxury ® pH-meter Merk: Gluxury Kleur: Geel Gewicht: 95 gram Lengte verpakking: 15 cm Breedte verpakking: 3 cm Diepte verpakking: 1.5 cm Zeker weten of je aquarium de juiste pH-waarde heeft? Benieuwd of je wel water drinkt die de juiste pH-waardes heeft? Bestel dan snel de Gluxury pH meter en weet morgen al of je gezond water drinkt! De kwaliteit van water is zeer belangrijk, het menselijk lichaam bestaat namelijk voor een groot deel uit water.

 • Nauwkeurigheid
 • Gebruiksgemak
 • Betrouwbaarheid
Klik voor de beste prijs

#5
Digitale PH Meter - LCD Geel Prof. / PH Meter JMS

Met deze digitale PH meter bepaald u in een oogwenk de zuurgraad van uw zwembad of jacuzzi. Omschrijving: Digitale, nauwkeurige PH-meter -PH02. Zeer nauwkeurig meetbereik met twee cijfers achter de komma. Ideaal instrument voor aquaria, vijvers, visserij-industrie, zwembaden, school, restaurants, etc.

Specificaties: Kleur: Geel of rood Afmetingen:15 x 3 x 1,5 cm Beeldscherm: LCD Digital Nauwkeurigheid: 0,01 Resolutie: 0,01 Werkende Temperatuur: 0 ~ 80 ? Meetbereik: 0,00 ~ 14,00 Probe Type: Precision Glazen Bol elektrode Calibration Methode: 2 punten Automatische kalibratie Voeding: 2x 1.5V Knoopcelbatterijen (Inbegrepen!)

Inbegrepen: 1 x PH Meter met Batterijen, 1 x Handleiding en een kleinigheidje. Geleverd in plastic opbergdoosje. Voor gebruik eenmalig kalibreren met bijgeleverde set kalibratie poeder. bekijk deze video hoe te calibreren: https://www.youtube.com/watch?v=PRsNcqkJJJ0

 • Nauwkeurigheid
 • Gebruiksgemak
 • Betrouwbaarheid
Klik voor de beste prijs

Wat is een pH meter?

Een pH meter is een instrument dat wordt gebruikt om de zuurgraad van een vloeistof te meten. Het is een handig hulpmiddel bij het onderhouden van een aquarium, omdat de meeste vissen en planten gedijen bij een bepaalde pH-waarde. pH-meters bestaan uit een sonde die in de vloeistof wordt geplaatst en een digitaal scherm dat de pH-waarde weergeeft. Ze zijn nauwkeuriger dan teststrips en kunnen worden gebruikt om de pH-waarde van een breed scala aan vloeistoffen te meten, waaronder drinkwater, zwembadwater en grond.

Waarom een pH meter voor je aquarium kopen?

Een pH meter voor je aquarium is belangrijk omdat het je in staat stelt om de zuurtegraad van het water in je aquarium nauwkeurig te meten. Dit is essentieel omdat vissen en planten in het aquarium het beste kunnen leven bij een bepaalde pH-waarde. Een pH-waarde is logaritmisch, wat betekent dat kleine veranderingen in de pH-waarde grote gevolgen kunnen hebben voor het welzijn van je vissen en planten. Een pH meter is nauwkeuriger dan teststrips en kan je helpen om de optimale omstandigheden te handhaven voor de organismen in je aquarium.

Waar op letten bij het kopen van een pH meter voor je aquarium?

Bij het kopen van een pH meter voor je aquarium zijn er een aantal belangrijke factoren om rekening mee te houden:

 1. Type pH meter: je kunt kiezen tussen een digitale pH meter of teststrips. Een digitale pH meter is duurder, maar ook nauwkeuriger dan teststrips.

 2. Gebruiksgemak: let op het gebruiksgemak van de pH meter die je wilt kopen. Sommige producten hebben meer knopjes en mogelijkheden dan andere, wat het voor sommige mensen lastiger maakt om te gebruiken.

 3. Ervaringen van andere mensen: lees ervaringen van andere gebruikers om te zien hoe zij de pH meter ervaren. Kijk wel of deze ervaringen eerlijk en grondig zijn voordat je het product bestelt.

 4. Prijs: de prijs van een pH meter voor je aquarium begint vanaf ongeveer €2,50 en kan oplopen tot ongeveer €200. Kies de juiste kwaliteit die bij je past en houd hierbij rekening met je budget.

 5. Kalibratie: let op hoe je de pH meter moet kalibreren voor extra nauwkeurige metingen. Lees de gebruiksaanwijzing van de pH meter om te weten welke stappen nodig zijn.

Door rekening te houden met deze factoren kun je de juiste pH meter kiezen die past bij jouw aquarium en behoeften.

Hoe werkt een pH meter voor je aquarium?

Een pH meter werkt door middel van een elektrode die in contact komt met het aquariumwater. De elektrode meet de concentratie van waterstofionen in het water en vertaalt dit naar een pH-waarde. Het is belangrijk om de elektrode voor gebruik te reinigen met gedestilleerd water en na gebruik op te bergen in een beschermende vloeistof om beschadiging te voorkomen. Voor de meest nauwkeurige metingen kan de pH-meter periodiek worden gekalibreerd met behulp van kalibratiepoeder. Zo kan de pH-meter geijkt worden voor een optimale meting. Het is wel belangrijk om de handleiding van de specifieke pH-meter die je hebt aangeschaft te raadplegen voor de juiste werkwijze.

Hoe vaak moet je de zuurgraad van je aquarium testen?

Het wordt aanbevolen om de pH-waarde van je aquarium minimaal eens per week te testen, vooral in de beginfase van het opzetten van een nieuw aquarium. Dit komt doordat nieuwe aquaria vaak nog niet volledig zijn ingedraaid en de pH-waarde nog kan fluctueren. Naarmate je aquarium ouder wordt en zich stabiliseert, kun je minder vaak testen, bijvoorbeeld een keer per twee weken. Het is echter altijd belangrijk om regelmatig te blijven testen en eventuele veranderingen in de pH-waarde snel op te merken en aan te pakken.

Welke pH waarde moet je aquarium hebben?

De ideale pH-waarde voor een aquarium hangt af van de vis- en plantensoorten die in het aquarium leven. Over het algemeen hebben de meeste aquariumvissen en planten een pH-waarde tussen 6,5 en 7,5 nodig om gezond te blijven. Het is belangrijk om te weten welke soorten je in je aquarium hebt en wat hun ideale pH-bereik is. Je kunt deze informatie vinden door onderzoek te doen naar de specifieke behoeften van de vis- en plantensoorten in je aquarium. Als de pH-waarde buiten het ideale bereik ligt, kan dit leiden tot gezondheidsproblemen en zelfs de dood van de vissen en planten in je aquarium.

Onze favoriet

Was je altijd al benieuwd naar de kwaliteit van drinkwater? Wil je weten of het water in je aquarium de juiste zuurtegraad heeft? 

Bekijk prijs