5x de beste aquariums van 60 liter van 2024

Welkom bij ons artikel over de beste aquariums van 60 liter van 2024! Of je nu net begint met de aquariumhobby of al een ervaren aquariaan bent, het vinden van de juiste tank kan een uitdaging zijn. Daarom hebben we een lijst samengesteld van de vijf beste aquariums van 60 liter die momenteel op de markt zijn. We hebben gekeken naar factoren zoals kwaliteit, prijs, functionaliteit en esthetiek om ervoor te zorgen dat we alleen de beste opties aanbevelen. Of je nu op zoek bent naar een thuis voor tropische vissen, aquatische planten of andere waterdieren, we hebben iets voor elke smaak en budget. Lees verder om onze top vijf te ontdekken!

Wat zijn de beste aquariums van 60 liter?

Onze favoriet

Dit binnenfilter bevindt zich in het aquarium waardoor het water in het aquarium blijft, wat lekkages kan voorkomen. 

 • Waterfiltratie
 • Bouwmateriaal
 • Compatibiliteit

2e beste keuze

Een elegant aquarium, een aquarium van hoge kwaliteit, dé perfecte huisvesting voor jouw vissen; de Trofis Botia is het helemaal!

 • Waterfiltratie
 • Bouwmateriaal
 • Compatibiliteit

3e beste keuze

Geweldig Aqua-Scape aquarium gemaakt van crystal clear glas. De bijpassende Led verlichting is stijlvol.

 • Waterfiltratie
 • Bouwmateriaal
 • Compatibiliteit

Op deze pagina:

Waar houden wij rekening mee?

Bij Vissenwereld.nl is het selecteren van de beste artikelen van groot belang. Wij letten op de functionaliteit, prijs-kwaliteitverhouding en feedback van onze klanten bij het selecteren van onze artikelen. Zo zorgen wij ervoor dat onze klanten altijd producten van hoge kwaliteit krijgen die aansluiten bij hun behoeften en voorkeuren.
Wij begrijpen dat onze klanten op zoek zijn naar producten van goede kwaliteit tegen betaalbare prijzen. Daarom zorgen wij ervoor dat onze producten van hoge kwaliteit zijn en betaalbaar blijven. Ook luisteren wij naar de feedback van onze klanten en houden wij rekening met hun ervaringen bij het selecteren van onze artikelen. Dit stelt ons in staat om onze klanten de beste producten aan te bieden die passen bij hun wensen.
Daarnaast controleren wij de beschikbaarheid en verschillende kleurstellingen van onze producten met regelmaat. Om zeker te zijn van de actuele status adviseren wij altijd om vooraf eerst op "prijs controleren" te drukken om teleurstellingen te voorkomen.

De beste 60 liter aquarium

Beste aquarium 60 liter - Juwel Primo Aquarium - 61 x 31 x 37 cm - 60 L - Zwart

De Juwel Primo Aquarium - 61 x 31 x 37 cm - 60 L - Zwart komt als beste uit de test. Het Juwel Aquarium Primo 60 is een hoogwaardig aquarium met een sterk Bioflow ONE filter, geruisloze Eccoflow circulatiepomp en regelbare 50W verwarmer van borosilicaatglas. Het aquarium heeft een onderframe voor eenvoudige plaatsing en is uitgerust met een Novolux LED 60 - 8w verlichting die zorgt voor een gelijkmatige verdeling van licht en 100% waterdicht is.

#1
Juwel Primo Aquarium - 61 x 31 x 37 cm - 60 L - Zwart

Het Juwel Aquarium Primo 60 is een hoogwaardig aquarium met een sterk Bioflow ONE filter, geruisloze Eccoflow circulatiepomp en regelbare 50W verwarmer van borosilicaatglas. Het aquarium heeft een onderframe voor eenvoudige plaatsing en is uitgerust met een Novolux LED 60 - 8w verlichting die zorgt voor een gelijkmatige verdeling van licht en 100% waterdicht is. De lichtkap kan eenvoudig worden geopend en er is een geïntegreerde klep voor het voeren van vissen of het plaatsen van een voederautomaat. Dit aquarium heeft een inhoud van 60 liter en wordt geleverd zonder kast.

 • Waterfiltratie
 • Bouwmateriaal
 • Compatibiliteit
Beste prijs op BOL.com

#2
Trofis Botia Design - Aquarium - LED - Ingebouwd Filtersysteem

De Trofis Botia is een elegant en hoogwaardig aquarium dat perfect is voor het huisvesten van jouw vissen. Met de juiste inrichting kan dit aquarium een echte eyecatcher in jouw huis worden. Het aquarium wordt geleverd inclusief LED-verlichting en ingebouwd filter. Bij het inrichten van het aquarium moet je rekening houden met de behoeften van jouw vissen en gebruik maken van planten, rotsen, hout en andere decoratie. De unieke vormgeving van de Trofis Botia maakt het aquarium net iets anders dan standaard aquaria en geeft je de mogelijkheid om iets speciaals te creëren.

 • Waterfiltratie
 • Bouwmateriaal
 • Compatibiliteit
Beste prijs op BOL.com

#3
Superfish Scaper 60 - Aquaria - 50x35x35 cm 60 l Transparant

Dit prachtige Aqua-Scape aquarium is gemaakt van helder glas en heeft een bijpassende LED-verlichting met een PAR-waarde van 269, wat zorgt voor een stijlvolle en heldere lichtopbrengst. Het aquarium wordt geleverd met een hang-on filter met cartridge systeem, een EVA-schuim onderlegger, Colombo Flkora-Grow plantenvoeding en Carbo. Hierdoor is het perfect voor het creëren van een prachtige onderwaterwereld met gezonde planten en vissen.

 • Waterfiltratie
 • Bouwmateriaal
 • Compatibiliteit
Beste prijs op BOL.com

#4
Superfish Qubiq 60 Pro Wit aquarium

De Superfish Qubiq 60 Pro in het wit is een ideale keuze voor het houden van tropische vissen en garnalen. Het aquarium is voorzien van zuinige LED-verlichting en is ontworpen voor gebruiksgemak, waardoor het perfect is voor beginners die op zoek zijn naar een mooi aquarium met minimaal onderhoud. Het moderne filtersysteem zorgt voor schoon water en vereist minder vaak vervanging. Het aquarium is ook veilig voor garnalen dankzij het unieke rooster dat voorkomt dat garnalen in het filter terechtkomen.

 • Waterfiltratie
 • Bouwmateriaal
 • Compatibiliteit
Beste prijs op BOL.com

#5
Superfish home 65 aquarium wit

Het Superfish Home 65 aquarium in het wit is een prachtig en compact aquarium dat perfect is voor in huis. Het aquarium wordt geleverd inclusief filter, LED-verlichting en een handige voederopening. De filter zorgt voor een optimale waterkwaliteit en de LED-verlichting geeft het aquarium een sfeervolle uitstraling. Met een inhoud van 65 liter biedt dit aquarium voldoende ruimte voor een aantal mooie vissen en planten.

 • Waterfiltratie
 • Bouwmateriaal
 • Compatibiliteit
Beste prijs op BOL.com

Wat is een aquarium van 60 liter?

Een aquarium van 60 liter is een relatief kleine tank die geschikt is voor beginnende aquarianen of voor mensen die beperkte ruimte hebben. Deze tanks hebben meestal een rechthoekige vorm en zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, waaronder glas en acryl. Er zijn ook verschillende soorten aquariums van 60 liter beschikbaar, waaronder zoetwateraquaria en zoutwateraquaria.

Zoetwateraquaria van 60 liter zijn populair bij beginners vanwege hun relatief lage onderhoudsvereisten en de verscheidenheid aan vis- en plantensoorten die kunnen worden gehouden. Deze tanks zijn geschikt voor kleine vissen zoals neon tetras, guppy's en platy's, evenals voor ongewervelde dieren zoals garnalen en slakken. De meeste zoetwateraquaria van 60 liter worden geleverd met een basisfilter en verwarmingssysteem, maar aquarianen kunnen hun tanks verder aanpassen met extra apparatuur zoals verlichting, CO2-systemen en geautomatiseerde voeders.

Zoutwateraquaria van 60 liter zijn geschikt voor mensen die op zoek zijn naar een uitdagendere en meer geavanceerde aquariumervaring. Deze tanks vereisen meer onderhoud en aandacht dan zoetwateraquaria, maar bieden ook meer mogelijkheden voor het houden van kleurrijke en exotische vissoorten, koralen en andere zeedieren. Zoutwateraquaria van 60 liter vereisen een goed uitgebalanceerd filtratiesysteem, geschikte verlichting en een zorgvuldig beheer van de waterchemie.

Naast zoetwater- en zoutwateraquaria zijn er ook specifieke typen van 60 liter aquaria beschikbaar, zoals nano-aquaria en paludariums. Nano-aquaria zijn kleine aquaria van 60 liter of minder, die populair zijn bij mensen die een minimale ruimte hebben of die een klein, minimalistisch aquarium willen houden. Paludariums zijn aquaria die zowel water als land hebben, en ze zijn geschikt voor mensen die een verscheidenheid aan aquatische en semi-aquatische planten en dieren willen houden.

Tot slot is het belangrijk om op te merken dat de grootte van een aquarium van 60 liter niet betekent dat het minder aandacht of zorg nodig heeft dan grotere aquaria. Het is belangrijk om de waterkwaliteit, de temperatuur en de voedingsbehoeften van de gehouden vissen en planten te begrijpen, en om de tank regelmatig te onderhouden en schoon te maken. Met de juiste zorg kan een aquarium van 60 liter een prachtige en boeiende toevoeging aan elk huis zijn.

Waarom een 60 liter aquarium kopen?

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het kopen van een 60 liter aquarium. Hieronder vindt u enkele redenen waarom u zou kunnen overwegen om een aquarium van deze grootte te kopen.

Geschikt voor kleine ruimtes


Een 60 liter aquarium is perfect voor mensen die in een klein appartement of huis wonen en beperkte ruimte hebben. Ze zijn compact en kunnen gemakkelijk op een tafel of kast worden geplaatst, waardoor u het plezier van het houden van vissen en planten kunt ervaren, zonder dat u veel ruimte hoeft op te offeren.

Betaalbaar


Een aquarium van 60 liter is vaak betaalbaarder dan grotere tanks. Dit maakt het een goede keuze voor beginners die willen beginnen met de hobby zonder te veel te hoeven investeren.

Geschikt voor beginners


Een aquarium van 60 liter is ideaal voor beginners omdat het relatief gemakkelijk te onderhouden is. De grootte is niet te groot, dus het onderhoud is niet te intensief. Bovendien zijn er veel online bronnen en forums die tips en advies bieden voor beginners, waardoor het leren over de hobby gemakkelijker wordt.

Minder waterverbruik


Een aquarium van 60 liter vereist minder water dan grotere tanks, wat betekent dat u minder hoeft te betalen voor waterrekeningen. Bovendien is het gemakkelijker om het water schoon en gezond te houden omdat u minder chemicaliën en behandelingen hoeft te gebruiken.

Veelzijdig

Een aquarium van 60 liter kan worden gebruikt voor een breed scala aan vis- en plantensoorten. Dit betekent dat je veel verschillende soorten aquatische dieren kunt houden, van kleine visjes tot exotische zeedieren en planten.

Esthetisch aantrekkelijk

Een aquarium van 60 liter kan een prachtige toevoeging zijn aan elk huis. Het biedt een rustgevende en ontspannende sfeer en kan helpen om stress te verminderen. Bovendien zijn er veel decoratiemogelijkheden beschikbaar, waardoor u uw tank kunt aanpassen aan uw persoonlijke stijl en smaak.

Kortom, een 60 liter aquarium biedt een betaalbare, veelzijdige en esthetisch aantrekkelijke optie voor mensen die geïnteresseerd zijn in de aquariumhobby. Of u nu een beginner bent of een ervaren aquariaan, een tank van deze grootte kan een geweldige keuze zijn voor het houden van een breed scala aan vis- en plantensoorten.

60 liter aquarium kopen? Houd hier rekening mee

Als je geïnteresseerd bent in het kopen van een 60 liter aquarium, zijn er verschillende factoren waar je rekening mee moet houden om ervoor te zorgen dat je de beste keuze maakt. Hieronder hebben we enkele belangrijke overwegingen voor je op een rijtje gezet.

Type aquarium

Zoals eerder vermeld, zijn er verschillende soorten aquariums van 60 liter beschikbaar, zoals zoetwater-, zoutwater-, nano- en paludariums. Kies het type aquarium dat past bij jouw behoeften en ervaringsniveau.

Materiaal

60 liter aquaria kunnen worden gemaakt van glas of acryl. Acryl is lichter en minder breekbaar dan glas, maar het is ook duurder. Glas kan een goede keuze zijn als je een beperkt budget hebt.
Afmetingen - Het is belangrijk om te weten hoe groot de tank is en waar je deze wilt plaatsen voordat je er een koopt. Houd er rekening mee dat de tank zelf niet het enige is wat je nodig hebt; je moet ook rekening houden met de grootte van het filter, de verwarming en eventuele decoraties die je wilt toevoegen.

Verlichting

Zorg ervoor dat de tank die je overweegt voldoende verlichting heeft voor de planten en vissen die je wilt houden. Sommige tanks worden geleverd met standaardverlichting, terwijl andere verlichting mogelijk moeten worden aangeschaft.

Filter

Het filter is een belangrijk onderdeel van het aquarium omdat het helpt het water schoon en gezond te houden. Kies een filter dat geschikt is voor de grootte van de tank en de hoeveelheid vissen die je van plan bent te houden.

Verwarming

Veel vissoorten hebben specifieke temperatuureisen, dus het is belangrijk om een verwarming te kiezen die geschikt is voor jouw aquarium en de vissoorten die je wilt houden.

Waterchemie

Het is belangrijk om de waterchemie van jouw tank op peil te houden. Zorg ervoor dat je testkits koopt om het water regelmatig te controleren op pH-waarde, nitriet, nitraten en ammoniak.

Decoraties

Decoraties zoals stenen, planten en achtergronden kunnen helpen om jouw aquarium er mooi en natuurlijk uit te laten zien. Kies decoraties die geschikt zijn voor het type aquarium dat je hebt en die passen bij jouw persoonlijke stijl.

Vis- en plantenbestand

Voordat je vis- en plantensoorten toevoegt aan jouw aquarium, is het belangrijk om te onderzoeken welke soorten geschikt zijn voor jouw tank. Sommige vis- en plantensoorten hebben specifieke behoeften die moeten worden voldaan om te overleven en gedijen.

Onderhoud

Het onderhouden van jouw aquarium is essentieel voor de gezondheid van jouw vissen en planten. Zorg ervoor dat je begrijpt hoe je het water moet testen en schoonmaken en hoe je de apparatuur moet onderhouden.

Veelgestelde vragen

Welke soorten vis kan ik houden in een 60 liter aquarium?

Je kunt verschillende soorten vis houden in een 60 liter aquarium, maar het is belangrijk om rekening te houden met de grootte en het gedrag van de vis. Enkele geschikte soorten zijn bijvoorbeeld neontetra's, guppy's, dwerggourami's en kardinaaltetra's.

Kan ik zoutwaterdieren houden in een 60 liter aquarium?

Ja, het is mogelijk om enkele kleine zoutwaterdieren te houden in een 60 liter aquarium, maar het vereist wel extra aandacht en zorg om de juiste waterchemie en leefomstandigheden te behouden.

Moet ik een filter gebruiken in mijn 60 liter aquarium?

Ja, het is essentieel om een filter te gebruiken in een 60 liter aquarium om het water schoon en gezond te houden. Een filter helpt bij het verwijderen van afvalstoffen en het in stand houden van de biologische balans.

Moet ik een verwarming gebruiken in mijn 60 liter aquarium?

Ja, in de meeste gevallen is het noodzakelijk om een verwarming te gebruiken om de watertemperatuur op peil te houden en zo de leefomstandigheden voor de vis te optimaliseren. Zorg ervoor dat je een verwarming kiest die geschikt is voor jouw aquarium en de vissoorten die je wilt houden.

Hoe vaak moet ik het water in mijn 60 liter aquarium verversen?

Het is aanbevolen om ongeveer 20-25% van het water in je aquarium wekelijks te verversen. Dit helpt bij het verwijderen van afvalstoffen en het in stand houden van een gezonde waterchemie.

Kan ik live planten houden in mijn 60 liter aquarium?

Ja, het is mogelijk om live planten te houden in een 60 liter aquarium. Live planten helpen bij het zuiveren van het water en creëren een natuurlijke omgeving voor de vis.

Moet ik water testen in mijn 60 liter aquarium?

Ja, het is belangrijk om regelmatig de waterwaarden te testen, waaronder de pH-waarde, nitriet, nitraten en ammoniak. Zo kun je problemen op tijd opmerken en oplossen om de gezondheid van jouw vissen en planten te behouden.

Onze favoriet

Het Juwel Aquarium Primo 60 is een hoogwaardig aquarium met een sterk Bioflow ONE filter, geruisloze Eccoflow circulatiepomp en regelbare 50W verwarmer van borosilicaatglas. Het aquarium heeft een onderframe voor eenvoudige plaatsing en is uitgerust met een Novolux LED 60 - 8w verlichting die zorgt voor een gelijkmatige verdeling van licht en 100% waterdicht is. De lichtkap kan eenvoudig worden geopend en er is een geïntegreerde klep voor het voeren van vissen of het plaatsen van een voederautomaat. Dit aquarium heeft een inhoud van 60 liter en wordt geleverd zonder kast.

Beste prijs op BOL.com