5x de beste 100 liter aquariums van 2023

Een aquarium van 100 liter is een populaire keuze onder aquariumliefhebbers vanwege de perfecte balans tussen grootte en onderhoud. Dit formaat aquarium biedt genoeg ruimte om een verscheidenheid aan vissoorten te huisvesten en biedt tegelijkertijd voldoende ruimte voor planten en decoratie.

In dit artikel zullen we de 5 beste aquariums van 100 liter bespreken. We hebben rekening gehouden met verschillende factoren, zoals de kwaliteit van het materiaal, het ontwerp en de functionaliteit van het aquarium. Ook hebben we gekeken naar de prijs-kwaliteitverhouding en de algemene tevredenheid van de gebruikers.

Elk aquarium dat we hebben gekozen, heeft zijn eigen unieke eigenschappen en voordelen, waardoor het geschikt is voor verschillende soorten vissen en aquascapes. Of je nu een beginner bent of een ervaren aquarist, er is voor elk wat wils. We hebben ook enkele nuttige tips en richtlijnen gegeven om je te helpen het perfecte aquarium te kiezen en het te onderhouden.

Lees verder en ontdek de beste opties voor een 100-liter aquarium die je huis omtoveren tot een prachtig onderwaterparadijs.

Wat zijn de beste 100 liter aquariums?

Onze favoriet

De Juwel Aquarium Primo 110 is een hoogwaardig aquarium met een sterke Bioflow Super filter, verwarming en LED lampen.

 • Filtratie
 • Verlichting
 • Materiaal

2e beste keuze

De SuperFish Start 100 Tropical Kit Zwart is een compleet aquariumpakket voor tropische vissen.

 • Filtratie
 • Verlichting
 • Materiaal

3e beste keuze

De Trofis Basic 100 Zwart Aquarium is een stijlvol en kwalitatief hoogwaardig aquarium, geschikt voor verschillende soorten vissen.

 • Filtratie
 • Verlichting
 • Materiaal

Op deze pagina:

Waar houden wij rekening mee?

Bij Vissenwereld.nl is het selecteren van de beste artikelen van groot belang. Wij letten op de functionaliteit, prijs-kwaliteitverhouding en feedback van onze klanten bij het selecteren van onze artikelen. Zo zorgen wij ervoor dat onze klanten altijd producten van hoge kwaliteit krijgen die aansluiten bij hun behoeften en voorkeuren.
Wij begrijpen dat onze klanten op zoek zijn naar producten van goede kwaliteit tegen betaalbare prijzen. Daarom zorgen wij ervoor dat onze producten van hoge kwaliteit zijn en betaalbaar blijven. Ook luisteren wij naar de feedback van onze klanten en houden wij rekening met hun ervaringen bij het selecteren van onze artikelen. Dit stelt ons in staat om onze klanten de beste producten aan te bieden die passen bij hun wensen.
Daarnaast controleren wij de beschikbaarheid en verschillende kleurstellingen van onze producten met regelmaat. Om zeker te zijn van de actuele status adviseren wij altijd om vooraf eerst op "prijs controleren" te drukken om teleurstellingen te voorkomen.

De beste 100 liter aquarium

Beste aquarium 100 liter - Juwel Primo 110 Aquarium - 81 x 36 x 45 cm - 110 L - Zwart

De Juwel Primo 110 Aquarium - 81 x 36 x 45 cm - 110 L - Zwart komt als beste uit de test. De Juwel Aquarium Primo 110 is een hoogwaardig aquarium met een sterke Bioflow Super filter, regelbare verwarming en Novolux 80 LED lampen. De verwarmer is TUV/GS gecertificeerd en het aquarium heeft een makkelijk toegankelijke lichtkap.

#1
Juwel Primo 110

De Juwel Aquarium Primo 110 is een hoogwaardig aquarium met een sterke Bioflow Super filter, regelbare verwarming en Novolux 80 LED lampen. De verwarmer is TUV/GS gecertificeerd en het aquarium heeft een makkelijk toegankelijke lichtkap. Er is een passende kast verkrijgbaar die apart kan worden aangeschaft.

 • Filtratie
 • Verlichting
 • Materiaal
Klik voor de beste prijs

#2
SuperFish Start 100 Tropical Kit

De SuperFish Start 100 Tropical Kit Zwart is een compleet aquariumpakket voor tropische vissen. Het bevat een 100 liter aquarium, een krachtige binnenfilter en een verwarmer voor een constante watertemperatuur. Het pakket bevat ook LED-verlichting en voedsel. Het aquarium is gemakkelijk te installeren en geschikt voor beginners.

 • Filtratie
 • Verlichting
 • Materiaal
Klik voor de beste prijs

#3
Trofis Basic 100 Zwart Aquarium

De Trofis Basic 100 Zwart Aquarium is een stijlvol en kwalitatief hoogwaardig aquarium, geschikt voor verschillende soorten vissen. Het aquarium wordt geleverd inclusief LED-verlichting en is een echte eyecatcher in huis. Bij het inrichten van het aquarium is het belangrijk om rekening te houden met de behoeften van de vissen, zoals het gebruik van planten en decoratie.

 • Filtratie
 • Verlichting
 • Materiaal
Klik voor de beste prijs

#4
Juwel Lido 120 aquarium

Het Juwel Lido 120 aquarium is een kubusvormig aquarium dat uitstekend past in een modern interieur. Het rechthoekige kwaliteitsaquarium wordt geproduceerd in Duitsland van hoogwaardige materialen voor maximale kwaliteit en lange levensduur. Het aquarium bevat een sterk Bioflow 3.0 filter met 6 verschillende soorten filtermedium en een geruisloze krachtige Ecoflow 600 circulatiepomp. De regelbare verwarming van 100 Watt is optimaal geïnstalleerd in de waterdoorstroming van het Bioflow 3.0 filter.

 • Filtratie
 • Verlichting
 • Materiaal
Klik voor de beste prijs

#5
Juwel Aquarium Lido 200 LED

Dit kwaliteit aquarium wordt geproduceerd in Duitsland van hoogwaardige materialen, waardoor een maximale kwaliteit en lange levensduur gegarandeerd wordt. Juwel Aquarium Lido 200 LED is een aquarium dat uitgevoerd is met een sterk Bioflow M filtersystem.

 • Filtratie
 • Verlichting
 • Materiaal
Klik voor de beste prijs

Wat is een 100 liter aquarium?

Een 100 liter aquarium is een type aquarium dat een volume van 100 liter water kan bevatten. Dit formaat aquarium is populair bij zowel beginners als ervaren aquaristen, vanwege de ideale grootte voor het huisvesten van een verscheidenheid aan vissoorten en het gemakkelijk te onderhouden is.

Een 100 liter aquarium kan variëren in grootte en vorm, afhankelijk van het merk en het ontwerp. De meest voorkomende vormen van een 100 liter aquarium zijn rechthoekig, vierkant of rond. Het type aquarium dat je kiest, kan afhankelijk zijn van de vissen die je wilt houden en de esthetiek van je huis.

Een 100 liter aquarium biedt voldoende ruimte voor een verscheidenheid aan vissen en aquascapes. Het is belangrijk om te weten welke soorten vissen compatibel zijn met elkaar en welke niet, om te voorkomen dat er agressie en conflicten ontstaan. Het is ook belangrijk om de juiste inrichting en planten te kiezen die passen bij de vissoorten die je wilt houden en die voldoen aan hun behoeften.

In het algemeen biedt een 100 liter aquarium de perfecte balans tussen grootte en onderhoud, waardoor het een populaire keuze is onder aquariumliefhebbers. Het is belangrijk om de juiste apparatuur en inrichting te kiezen en regelmatig onderhoud uit te voeren om het aquarium succesvol te laten zijn. Met de juiste zorg en aandacht kan een 100 liter aquarium een prachtig onderwaterparadijs worden voor zowel de

Waarom een 100 liter aquarium kopen?

Er zijn verschillende voordelen aan het kopen van een aquarium van 100 liter, die ik hieronder zal toelichten:

Ideaal formaat:

Een 100 liter aquarium biedt de perfecte balans tussen grootte en onderhoud. Het is groot genoeg om een verscheidenheid aan vissoorten en planten te huisvesten, terwijl het toch compact genoeg is om in een kleinere ruimte te passen. Het is dus een ideale keuze voor mensen die niet veel ruimte hebben maar toch een aquarium willen hebben.

Ruimte voor verschillende soorten vis:

Een 100 liter aquarium biedt voldoende ruimte om verschillende soorten vis te huisvesten. Het biedt genoeg zwemruimte voor de vis en de mogelijkheid om verschillende soorten te combineren. Door de juiste combinatie van vissoorten te kiezen, kun je een prachtig onderwaterlandschap creëren en de vissoorten die je kiest, kunnen elkaar aanvullen.

Veelzijdigheid:

Een aquarium van 100 liter is zeer veelzijdig en kan gebruikt worden voor verschillende soorten aquascapes. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een rotsachtig landschap met een aantal koraalachtige structuren of een weelderig begroeide tuin met verschillende soorten planten. Het is dus een ideale keuze voor mensen die graag experimenteren met verschillende aquascapes en plantensoorten.

Gemakkelijk te onderhouden:

Een aquarium van 100 liter is gemakkelijk te onderhouden en te verzorgen, vooral in vergelijking met grotere aquaria. De grootte maakt het gemakkelijker om het water schoon en gezond te houden en het biedt voldoende ruimte om de nodige apparatuur en accessoires te installeren, zoals filters en verwarmers.

Esthetisch aantrekkelijk:

Een aquarium van 100 liter kan een prachtige aanvulling zijn op elke ruimte in huis en kan een rustgevende en ontspannen sfeer creëren. Het kan dienen als een decoratief element en kan bijdragen aan de sfeer en ambiance van de kamer.

Al met al biedt een 100 liter aquarium veel voordelen en is het een ideale keuze voor zowel beginners als ervaren aquaristen. Het biedt voldoende ruimte en veelzijdigheid om verschillende soorten aquascapes te creëren en biedt genoeg zwemruimte voor verschillende soorten vis. Het is gemakkelijk te onderhouden en kan dienen als een prachtige decoratieve toevoeging aan elk huis.

100 liter aquarium kopen? Houd hier rekening mee

Als je van plan bent om een 100 liter aquarium te kopen, zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Hieronder staan enkele belangrijke overwegingen:

De grootte en vorm van het aquarium:

Een 100 liter aquarium kan verschillende vormen en maten hebben, zoals rechthoekig, vierkant of rond. De grootte en vorm die je kiest, moeten passen bij de ruimte waar je het aquarium wilt plaatsen en bij de soorten vissen die je wilt houden.

Het materiaal van het aquarium:

Een aquarium kan gemaakt zijn van verschillende materialen, zoals glas en acryl. Glas is duurzaam, maar zwaar en breekbaar. Acryl is lichter en minder breekbaar, maar kan krassen. Kies het materiaal dat het beste past bij jouw behoeften en voorkeuren.

De kwaliteit van de apparatuur:

Het is belangrijk om te investeren in hoogwaardige apparatuur voor het aquarium, zoals filters, verwarming en verlichting. Kies voor apparatuur van goede kwaliteit om ervoor te zorgen dat het aquarium optimaal functioneert en de vissen en planten gezond blijven.

Compatibiliteit van de vissoorten:

Het is belangrijk om te weten welke vissoorten compatibel zijn met elkaar en welke niet. Kies vissoorten die passen bij de grootte van het aquarium en elkaar niet in de weg zitten of elkaars territorium betreden. Zo voorkom je conflicten tussen de vissen.

Planten en decoratie:

Planten en decoratie zijn belangrijk voor het creëren van een mooie en natuurlijke omgeving voor de vissen. Kies planten en decoratie die passen bij de vissoorten die je wilt houden en die voldoen aan hun behoeften. Overweeg ook de esthetiek van het aquarium en kies planten en decoratie die bij jouw smaak passen.

Onderhoud:

Het is belangrijk om te weten welk onderhoud nodig is voor het aquarium en of dit past bij jouw vaardigheden en tijd. Regelmatig onderhoud omvat het testen van de waterkwaliteit, het verversen van het water, het reinigen van de filter en het snoeien van planten. Overweeg ook de kosten voor het onderhoud van het aquarium, zoals waterbehandelingsmiddelen en voer.

Budget:

De prijzen van aquariums variëren sterk en zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte, kwaliteit en extra accessoires. Bepaal je budget van tevoren en kies een aquarium dat past bij jouw financiële mogelijkheden.

Kortom, bij het kopen van een 100 liter aquarium is het belangrijk om rekening te houden met verschillende factoren, zoals de grootte en vorm van het aquarium, de kwaliteit van de apparatuur, de compatibiliteit van de vissoorten en het onderhoud. Door deze factoren in overweging te nemen, kun je een aquarium kiezen dat past bij jouw behoeften en vaardigheden en kun je genieten van een prachtig onderwaterparadijs in jouw eigen huis.

Veelgestelde vragen

Hoeveel vissen kunnen er in een 100 liter aquarium worden gehouden?

Dit hangt af van de grootte van de vis en de hoeveelheid zwemruimte die ze nodig hebben. Over het algemeen kunnen in een 100 liter aquarium maximaal 20-25 kleine tot middelgrote vissen worden gehouden. Het is belangrijk om de compatibiliteit van de vissoorten te overwegen en ervoor te zorgen dat ze niet te groot worden voor het aquarium.

Welke soorten vissen zijn geschikt voor een 100 liter aquarium?

Er zijn verschillende soorten vissen die geschikt zijn voor een 100 liter aquarium, zoals Guppy's, Zwaarddragers, Neontetra's, Dwerggourami's en Corydoras. Het is belangrijk om te zorgen dat de vissoorten die je kiest compatibel zijn met elkaar en passen bij de grootte van het aquarium.

Moet ik een filter en verwarming kopen voor mijn 100 liter aquarium?

Ja, een filter en verwarming zijn essentieel voor het onderhouden van een gezonde omgeving voor de vissen. Het filter helpt bij het verwijderen van afvalstoffen en overtollige voedingsstoffen uit het water, terwijl de verwarming zorgt voor een constante watertemperatuur, wat belangrijk is voor de meeste tropische vissen.

Hoe vaak moet ik het water verversen in mijn 100 liter aquarium?

Het water moet minimaal eens per week worden ververst. Dit is afhankelijk van de hoeveelheid vissen en planten in het aquarium en de hoeveelheid voer die wordt gegeven. Het is belangrijk om regelmatig de waterkwaliteit te testen en het water te verversen om een gezonde omgeving voor de vissen te behouden.

Kan ik mijn 100 liter aquarium plaatsen op een kast?

Ja, een 100 liter aquarium kan op een kast worden geplaatst, maar het is belangrijk om rekening te houden met het gewicht van het aquarium en de stabiliteit van de kast. Het is aan te raden om de kast te versterken en te zorgen voor een vlakke en stabiele ondergrond.

Moet ik een deksel op mijn 100 liter aquarium plaatsen?

Ja, het is aan te raden om een deksel op het aquarium te plaatsen om te voorkomen dat de vissen eruit springen. Een deksel kan ook helpen bij het verminderen van verdamping en het behouden van een constante watertemperatuur.

Hoe kan ik mijn 100 liter aquarium schoonmaken?

Het aquarium moet regelmatig worden schoongemaakt door het reinigen van het filter, het snoeien van de planten en het verversen van het water. Het is belangrijk om geen zeep of andere schoonmaakmiddelen te gebruiken, omdat deze schadelijk kunnen zijn voor de vissen.

Onze favoriet

De Juwel Aquarium Primo 110 is een hoogwaardig aquarium met een sterke Bioflow Super filter, regelbare verwarming en Novolux 80 LED lampen. De verwarmer is TUV/GS gecertificeerd en het aquarium heeft een makkelijk toegankelijke lichtkap. Er is een passende kast verkrijgbaar die apart kan worden aangeschaft.

Bekijk prijs